Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Lengvarský PREKVAPIL početnými čistkami v zdravotníctve: Riaditeľka známej nemocnice náhle končí a nie je sama!

Lengvarský sa pustil do výmeny riaditeľky jednej zo známych nemocníc Zobraziť galériu (2)
Lengvarský sa pustil do výmeny riaditeľky jednej zo známych nemocníc (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister Vladimír Lengvarský ešte nie je vo svojom kresle ministra ani polroka a už sa objavili prvé vážne kroky. Minister to zrejme s reformami zdravotníctva myslí skutočne vážne a po včerajších novinkách prichádza ďalšia. Riaditeľka známej nemocnice v Bratislave príde o flek.

Aktualizácia 12:57 - meno nového šéfa UNB

Univerzitná nemocnica Bratislava má už nové vedenie, ktoré ohlásila tlačovou správou. "Poverený riadením UNB je od dnešného dňa až do ukončenia riadneho výberového konania je Ing. Roland Schaller. Skúsený manažér doteraz pôsobil vo funkcii výkonného  riaditeľa a predsedu predstavenstva spoločnosti Letisko Sliač, a.s.," píše rezort zdravotníctva.

„Nemocnica nie je v dobrom stave, ďalšie kroky budú viesť k stabilizácii situácie v zdravotníckom zariadení. Od nového vedenia očakávam zlepšenie stavu najmä v oblasti hospodárenia, nastavenie procesov, zlepšenie hospodárenia  a interpersonálnych vzťahov,“ povedal minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský.

Lengvarský sa totiž rozhodol odvolať riaditeľku známej Univerzitnej nemocnice v Bratislave Renátu Vandriakovú. Nie je však jediná! O miesto podľa všetkého príde aj riaditeľ bratislavskej detskej nemocnice Peter Magát! 

Minister Lengvarský predstavil dvojjazyčný certifikát pre očkovaných, ktorý bude dostupný od pondelka (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Ani tu však nekončia čistky a ide sa ďalej. Po novom mieste sa môže zrejme obzerať aj šéf operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Michal Weinciller. Lengvarského rezort už dokonca aj oficiálne potvrdil odvolanie Magáta a Weincillera. "Riaditeľ Národného ústavu detských chorôb Peter Magát ukončil po vzájomnej dohode s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským ku dňu 26.5.2021 pôsobenie na pozícii generálneho riaditeľa NÚDCH. Minister Lengvarský poveril vedením ústavu od dnes 27.5.2021 MUDr. Petra Bartoňa, ktorý pôsobí v NÚDCH od roku 2002 a doposiaľ zastával pozíciu primára a zástupcu prednostu Kliniky pediatrickej urológie NÚDCH," potvrdil rezort.

Lengvarský PREKVAPIL početnými čistkami
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Ministerstvo priznalo výmeny aj na ďalších postoch, náhradníčku Vandriakovej zatiaľ nepredstavili

"Zmeny nastali aj vo vedení Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby. Michala Weincillera na pozícii riaditeľa nahradil Juraj Kottner. Nový riaditeľ OS ZSS v minulosti pôsobil na manažérskych pozíciách v nadnárodných technologických a finančných spoločnostiach. Nového riaditeľa bude mať aj Univerzitná nemocnica Bratislava. Dnešným dňom vo funkcii končí generálna riaditeľka UNB Renáta Vandriaková. Meno nového riaditeľa bratislavskej univerzitnej nemocnice oznámi ministerstvo v krátkom čase," priznalo ministerstvo v krátkej tlačovej správe. Ako prvý o týchto čistkách informoval web Aktuality.sk

Viac o téme: OdvolanieRiaditeľkaBratislavaUNBVladimír Lengvarský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu