Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Heger sa opäť ocitol uprostred otázok ohľadom stretávky na SIS: Nebolo to tajné, no bolo to neobvyklé, priznáva

Eduard Heger prehovoril o stretnutí na pôde SIS. Zobraziť galériu (2)
Eduard Heger prehovoril o stretnutí na pôde SIS. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Je to už niekoľko dní, čo sa verejnosť dozvedela o jednom netradičnom stretnutí vrchných predstaviteľov štátu na pôde Slovenskej informačnej služby (SIS). Viacerých a najmä opozíciu toto stretnutie prekvapilo a okamžite sa spustila kritika. Predseda vlády Eduard Heger počas dnešného obeda čiastočne dovysvetlil, o čo na mítingu išlo. Viackrát pritom zopakoval, že nebol tajný.

Heger sa o tejto téme rozhovoril na rádio Expres v relácii Braňo Závodský Naživo "Myslím si, že pomenovanie "neobvyklé stretnutie" to výstižne pomenúva. Neradil by som ho k tajným. Tu bolo ale 12 rokov zvykom, že sa politici stretávali po hoteloch s oligarchami," prehovoril na úvod premiér Heger.

Stretnutie s prijímateľmi informácií

"Predpokladám je, že toto nebol dobrý zvyk a som rád, že sme tento zvyk rozbili. Ja som premiér, ktorý veci riešiť chce. Čo sa týka tohto stretnutia, je tu veľmi jednoduché vysvetlenie. Išli sme na miesto, kde sme mohli dostať informácie z tohto zdroja a týkalo sa to všetkých ľudí, ktorí tam boli pozvaní a to je všetko," pokračoval predseda vlády.

Eduard Heger
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Preberali sme utajované skutočnosti. Nemôžem vám povedať o čom to bolo, lebo by sme porušili zákon," povedal Heger s tým, že išlo o stretnutie prijímateľov informácií od tajnej služby a preto sa nemohlo uskutočniť na bezpečnostnej rade.

Premiér odmieta špekulácie: Rokovanie v SIS sa netýkalo Pčolinského ani iných živých prípadov (Zdroj: Facebook/Eduard Heger - predseda vlády SR)

Na stretnutí bolo asi desať ľudí

Na stretnutí na pôde SIS sa malo zúčastniť približne desať ľudí vrátane najvyšších ústavných činiteľov. Témou malo byť podľa medializovaných informácií podozrenie, že vyšetrovanie niektorých veľkých korupčných káuz môže byť zmanipulované. Médiá informovali, že v tejto súvislosti sa mal spomínať aj prípad exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) aj prezidentka SR Zuzana Čaputová odmietli, že by predmetom debaty bol prípad Vladimíra P., či iné prípady, ktoré aktuálne riešia orgány činné v trestnom konaní. Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) odmieta tvrdenia, že by bolo rokovanie na pôde SIS utajené.

Viac o téme: StretnutieSISEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu