Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Definitívny koniec koalície? Potvrdené: Borisovi Kollárovi už došla trpezlivosť, posledná šanca!

Súmrak nad vládnou koalíciou? Boris Kollár jej dáva poslednú šancu Zobraziť galériu (5)
Súmrak nad vládnou koalíciou? Boris Kollár jej dáva poslednú šancu (Zdroj: TASR, Topky)

BRATISLAVA - Sme rodina zvažuje svoj odchod z vlády. Neutíchajúce koaličné konflikty prestali baviť lídra hnutia a predsedu parlamentu Borisa Kollára. Poslednou kvapkou je ďalšia roztržka medzi ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS) a ministrom financií Igorom Matovičom (OĽaNO). Kollár posiela vadiacim sa koaličným partnerom poriadne drsný odkaz.

Proti konfliktom sa šéf hnutia Sme rodina ostro vyhranil už počas marcovej krízy, keď sa vládny kabinet na čele s Igorom Matovičom sporil celý mesiac. Už vtedy hnutie na čele s Borisom Kollárom vztýčilo varovný prst s tým, že ďalšie konflikty odmietajú tolerovať. Hoci všetci dúfali v zmenu, opak je realitou. Výmenou premiéra zatiaľ žiadne zlepšenie nenastalo. Hoci aktuálny predseda vlády Eduard Heger prevzal úlohu mediátora, hasiť konflikty sa mu príliš nedarí. 

Richard Sulík o hádke s Igorom Matovičom ohľadom rozpočtu (Zdroj: Ján Zemiar)
Sulíkova lotéria, Remišová bez ľudí

Hádky a ostré tlačové konferencie, medzi Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom, pokračujú a jablkom sváru sa stal rozpočet. Igora Matoviča pritom priniesol do politiky práve jeho momentálne najväčší rival Richard Sulík, ktorý ľútosť nepociťuje. "Je to hlavne bezpredmetné," reagoval s tým, že pred trinástimi rokmi nemohol tušiť, že sa budú s Igorom Matovičom hádať o navyšovaní rozpočtu. "Keby som bol taký jasnovidec, tak hrám lotériu," reagoval Sulík.  

Definitívny koniec koalície? Potvrdené:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Hoci nehovoríme o prvom konflikte dotyčných pánov, Richard Sulík dôvody na obavy nevidí. "Netreba sa plašiť pri prvom nepodarku. Netreba sa plašiť ani pri päťstoprvom nepodarku," poznamenal predseda strany SaS. Koľko konfliktov musí byť, aby sa verejnosť mohla začať obávať? "To je tak krásna hypotetická otázka, že v podstate nebude lepšej na uzavretie tejto tlačovej besedy," neodpovedal Sulík. 

Definitívny koniec koalície? Potvrdené:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Koktejl konfliktov dopĺňa neutešená situácia v strane Veroniky Remišovej, ktorá je v súčasnosti skôr "bez ľudí" než "Za ľudí". Zatiaľ čo líderka vidí problém v intrigách vo vlastnej strane, jej členovia vidia problém vo svojej líderke. 

Veronika Remišová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Sme rodina dáva poslednú šancu

Naše zdroje z parlamentných lavíc nám už včera potvrdili, že líder hnutia Sme rodina už má aktuálnej situácie plné zuby a možnosť odchodu potvrdil aj sám Boris Kollár. "Zatiaľ je to len názorová nezhoda. Ak bude vláda, alebo parlament opäť nefunkčný tak to naplníme," vyjadril sa pre Topky na margo prípadného odchodu z koalície. 

Definitívny koniec koalície? Potvrdené:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: KonfliktySaSOĽaNOSme rodinaKoalíciaZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu