Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prezidentka zaslala sústrastný telegram prezidentovi Afganistanu

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová v nedeľu (9. 5.) zareagovala na bombový útok v blízkosti školy v Kábule sústrastným telegramom, ktorý zaslala prezidentovi Afganskej islamskej republiky Ashrafovi Ghanimu. Informoval o tom Lukáš Laczko z odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR.

"S hlbokým zármutkom som prijala správu o bombovom útoku v blízkosti školy v Kábule, ktorý si vyžiadal životy desiatok mladých dievčat. V tomto prípade nejde len o útok na mladých ľudí, ale aj na budúcnosť Vašej krajiny," poukázala Čaputová.

Krajine aj príbuzným obetiam vyjadrila úprimnú sústrasť a zraneným zaželala skoré uzdravenie. Prezidenta zároveň Čaputová ubezpečila o podpore Slovenska v jeho úsilí o vybudovanie stabilnej a bezpečnej krajiny.

K výbuchu došlo v sobotu (8. 5.)neďaleko dievčenskej školy v prevažne šiitskej štvrti Dašte Barčí na západe Kábulu. Hovorca ministerstva vnútra Tárik Árjan uviedol, že bomba vybuchla v aute pred školou a keď sa študenti v panike snažili dostať von zo školy, explodovali ďalšie dve. Podľa hovorcu bolo zranených viac ako 100 osôb, väčšinou študentiek. Počet obetí vzrástol na 50. K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil.

Viac o téme: TelegramAfganistanZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu