Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Ďalší odchod zo strany Za ľudí: Letanovská končí! Toto bola posledná kvapka

Andrea Letanovská
Andrea Letanovská (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Lekárka a exposlankyňa Andrea Letanovská dnes na Facebooku zverejnila informáciu o svojom odchode zo strany Za ľudí a objasnila aj dôvody svojho rozhodnutia. "Môj pohár schopnosti akceptácie absurdity a nečistoty politiky pretiekol a už ďalej nebude Veronika Remišová a zvyšok vlády jednať aj v mojom mene. Preto odchádzam," napísala. Zo strany Za ľudí odišli nedávno aj poslanci Miroslav Kollár a Tomáš Valášek.

Pod ministerkou Kolíkovou sa trasie stolička! Sme rodina naznačuje: Objavia sa nové skutočnosti?

"Pred dvomi rokmi, keď som sa pripojila k projektu bývalého prezidenta SR Andreja Kisku, mala som hlavu plnú ideálov. Uverila som jeho vízii o lepšom Slovensku a faktu, že politika je tá cesta. Mala to byť cesta k zmene, ktorej nositeľom bude vláda čestných a odborne zdatných ľudí, ktorá bude mať dôveru občanov. Žiaľ situácia sa vyvinula inak. Zmeny sa dejú, už len preto, že sa vymenili ľudia na kľúčových pozíciách. Predstavy o vláde slušných odborníkov, ktorí si dokážu získať a udržať dôveru svojich voličov aj po voľbách, sa však nenaplnili," priznala Letanovská s tým, že zo strany Za ľudí vystúpila už v piatok.

VIDEO Mária Kolíková sa neobáva, že jej bude vyslovená nedôvera

Mária Kolíková sa neobáva, že jej bude vyslovená nedôvera (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Uviedla, že novozvolená predsedníčka Veronika Remišová nedokázala uchopiť a rozvíjať odkaz zakladateľa strany. V celom jej pôsobení bolo mnoho zaváhaní a neschopnosť zaujať jasný, zrozumiteľný a zásadový postoj. Sklamalo ju aj to, ako sa Remišová zachovala v prípade kauzy okolo ministersky spravodlivosti Márie Kolíkovej, ktorá v súčasnosti čelí veľkému tlaku zo strany opozície.

Včera som vystúpila zo strany ZA ĽUDÍ. Pred dvomi rokmi, keď som sa pripojila k projektu bývalého prezidenta SR Andreja...

Uverejnil používateľ Andrea Letanovská Sobota 8. mája 2021

 

"Teraz hovoríme o našej najlepšej ministerke, ktorá robí veľmi nevďačnú a zároveň nevyhnutnú ťažkú prácu na ceste z očisteniu a sfunkčneniu justície. Nešetrime ju a buďme na ňu rovnako prísni a spravodliví, ako na každého iného človeka. Ona sama týmto presvedčením žije a napĺňa všetko, čo robí. V tomto prípade však predsedníčka vlastnej strany, ktorej pýchou ministerka Kolíková bez pochyby je, sa jej zastala veľmi vlažne, neskoro, akoby nútene a tým ju nemilosrdne predhodila nielen opozícii, ale aj krvilačným koaličným partnerom. Všetkým, ktorým Mária Kolíková stúpila na otlak," tvrdí vo svojom statuse Letanovská, ktorá dodáva, že práve to bola tá úplne posledná kvapka v pohári.

Reakcia Juraja Šeligu

"Odchod Andrey Letanovskej ma veľmi mrzí. Držím jej palce, je to vzorná primárka ARO, ktorá svojim oddelením a pacientmi doslova žije. S takouto vervou sa venovala aj politike a to v čase pandémie. Andrea ďakujeme za Tvoju pomoc a prácu. Všetko len to najlepšie. Zároveň chcem veľmi jasne povedať a zvýrazniť, že celá strana Za ľudí, vrátane pani predsedníčky a podpredsedov strany stojí za pani ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou!" napísal na sociálnej sieti podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga.

 

Viac o téme: OdchodZa ľudíAndrea Letanovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu