Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Strana Za ľudí Kolíkovú plne podporuje: Tá sa má v nedeľu stretnúť s premiérom

Mária Kolíková
Mária Kolíková (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Koaličná strana Za ľudí plne podporuje svoju ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú a verí, že premiér Eduard Heger (OĽANO) jednoznačne odmietne útoky, ktoré na ňu smerujú. Vyplýva to z vyhlásenia, ktoré podpísalo celé vedenie strany a všetci jej poslanci. Za ľudí ďalej informovalo, že Kolíková sa má spolu so šéfkou strany Veronikou Remišovou stretnúť s premiérom Hegerom v nedeľu.

"Všetky informácie, ktoré boli účelovo vytrhnuté z kontextu, Mária Kolíková úplne zrozumiteľne vysvetlila a jasne dokázala, že nikdy nekonala v rozpore nielen so zákonom, ale ani s dobrými mravmi," zdôraznili s tým, že absolútne odmietajú tvrdenia Smeru-SD, ale aj slová niekoľkých koaličných poslancov zo strany OĽANO, ktorí sa snažia účelovo spochybniť ministerku spravodlivosti. Strana ďalej vyhlásila, že iba v prípade vzájomnej podpory a dôvery je možná nielen spolupráca na dôležitej reforme justície a očiste spravodlivosti, ale aj na podpore celého programového vyhlásenia vlády.

Národná rada (NR) SR má o vyslovení nedôvery ministerke na návrh opozičného Smeru-SD rokovať v pondelok (10. 5.). Šéf strany Robert Fico ozrejmil, že dôvodom majú byť okrem iného podozrenia okolo obchodu spoločnosti Elektronika, v ktorej predsedníctve Kolíková v minulosti figurovala. Namieta najmä zmluvy firmy Elektronika s RTVS či s Divadlom Nová scéna. Zmluvné vzťahy medzi RTVS a spoločnosťou Elektronika má preveriť aj Rada RTVS.

Poslanci koaličných strán SaS a Za ľudí deklarujú ministerke podporu. Stojí za ňou zatiaľ aj hnutie Sme rodina. Za jej odvolanie by nemalo hlasovať ani OĽANO. Hnutie však spíše všetky nejasnosti okolo Kolíkovej súvisiace s prenájmom budovy, v ktorej sídli jej rezort. Následne jej ich predloží na vysvetlenie. O všetkých závažných zisteniach má informovať aj premiéra Hegera.

Viac o téme: StretnutieMária KolíkováEduard HegerZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu