Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Budúci týždeň bude pre školstvo zlomový: Viac ako 40 okresov bude otvárať aj stredné školy

Branislav Gröhling
Branislav Gröhling (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Budúci týždeň bude zlomový, pretože cez 40 okresov bude kompletne otvárať okrem materských škôl a celých základných škôl aj stredné školy. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS).

Minister Branislav Gröhling o otváraní škôl (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Minister poznamenal, že na budúci týždeň budú na vláde rokovať o zákaze vychádzania. Poznamenal, že dlhodobo hovoria o tom, že by mal byť tento zákaz zrušený. "Pre mňa nemá zmysel, aby bol zákaz vychádzania v ružových okresoch, myslím si, že by sme to mali uvoľniť. Verím, že budúci týždeň príde k tomuto rozhodnutiu," povedal.

Vládny kabinet diskutoval počas rokovania aj o tom, že hlavný hygienik Ján Mikas a minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) majú predpripraviť to, aké výhody budú mať zaočkovaní ľudia. Podľa ministra školstva pôjde o súbor návrhov. "Mali by sme opustiť od mantry testovania. Očkovanie je to, čo nás privedie k tomu reálnemu životu," povedal minister školstva. V priebehu budúceho týždňa má priniesť na rokovanie vlády minister zdravotníctva podľa Gröhlinga aj nový COVID automat.

Viac o téme: OtvorenieŠkolstvoStredné školyBranislav Gröhling
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu