Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vláda potrebuje získať dôveru v parlamente: Linhart má s jej vyslovením problém, prekáža mu TENTO človek!

Linhart má problém s vyslovením dôvery vláde Eduarda Hegera Zobraziť galériu (4)
Linhart má problém s vyslovením dôvery vláde Eduarda Hegera (Zdroj: TASR – Dano Veselský, SITA/Olivier Hoslet, Pool via AP)

BRATISLAVA - Nová vláda Eduarda Hegera už bude mať mesiac od vymenovania prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Podľa našich politických pravidiel jej ešte musí vysloviť dôveru parlament, aby sa už aj "oficiálne" ujala moci. Vláda pravdepodobne túto dôveru získa, no bude určite menšia, ako pri Hegerovom predchodcovi Matovičovi. O slovo sa hlási poslanec Sme rodina Patrick Linhart, ktorý je so zložením vlády nespokojný a má problém túto dôveru v parlamente preukázať.

Problém sa volá Mičovský, tvrdí Linhart

"S vyslovením dôvery vláde budem mať problém. Ten problém sa volá Mičovský," začal pomerne rázne svoje vysvetlenie poslanec Linhart, ktorý sa v parlamente angažuje hlavne v prípade tzv. potravinového semaforu. 

Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala novú vládu, minister práce zatiaľ chýba (Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová)

S vyslovením mojej dôvery bude problém, Mičovský odovzdal rezort lobistom a mafii!

Linhart varuje, že jeho dôvera vo vládu pre Mičovského pokrivkáva. "S mojou podporou Programového vyhlásenia vlády a s vyslovením dôvery novej vláde budem mať problém, pokiaľ v PVV nebude zakomponovaná ochrana spotrebiteľa, ktorú má zabezpečovať Potravinový Semafor a pokiaľ i naďalej bude rezort likvidovať neschopný minister Mičovský, ktorý ho odovzdal do rúk lobistom a mafii," zaútočil na Mičovského poslanec Linhart.

Vláda potrebuje získať dôveru
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Kvôli ďalšom pripravovanom Potravinovom Semafore 2 (pre trhoviská) bol podľa Linhartových slov prepustený aj riaditeľ ŠVPS a aj kontrolu nad potravinami sa snaží prevziať lobistická skupina. "Tá cez zamestnancov ministerstva a svoju lobistku v parlamente už prevzala rezort tohto ministerstva. A Mičovský sa hrá na hlúpeho Janka a celé toto v tichosti podporuje," myslí si poslanec.

"Pokiaľ pánovi ministrovi absolútne nezáleží na budúcnosti rezortu a nedokáže pre rezort nie len získať žiadne financie (plán obnovy), ale ani po roku nikto netuší aká je jeho stratégia a ciele, mal by zabezpečovať aspoň legitimitu a transparentnosť predkladaných vládnych návrhov zákonov!" dodáva rázne Linhart.

Pán minister, ukončite toto trápenie, vyzýva ho Linhart

V posledných riadkoch výzvy poslanec okrem Mičovského apeluje aj na hnutie, v ktorom sa angažuje. "Ukončite svoje trápenie, pán minister a rezignujte. Pokiaľ tak nemienite urobiť, tak vyzývam kolegov z OĽANO, ako aj pána premiéra, aby tohto neschopného ministra vymenili za profesionála. Pamätám si na príslovie z minulých čias: Blbec je horší než triedny nepriateľ. Ale hra na „hlúpeho Janka už skončila“," uzavrel.

Vláda má necelý mesiac od vymenovania

Prezidentka Hegerovu vládu v pomerne nezmennej podobe oproti tej Matovičovej vymenovala 1. apríla 2021. Mičovský v nej naďalej vedie rezort pôdohospodárstva.

Vláda potrebuje získať dôveru
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

O reakciu na veľmi ostré slová Linharta sme požiadali aj rezort pôdohospodárstva, ktorý Mičovský vedie. V prípade odpovede ministerstva budeme článok o toto stanovisko aktualizovať.

Viac o téme: PodporaVládaOĽaNOSme rodinaEduard HegerPatrick Linhart
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu