Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Jeho umenie sa nestretlo s pochopením: Muž (28) posprejoval pilier Starého mosta, čelí obvineniu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Polícia obvinila 28-ročného muža z Bratislavy z trestného činu poškodzovania cudzej veci, posprejoval nápismi pilier bratislavského Starého mosta a spôsobil tak škodu najmenej 480 eur. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Posprejovaný mostový pilier je registrovaný v zozname národných kultúrnych pamiatok, čím páchateľovi hrozí výrazne vyšší trest odňatia slobody," poznamenal hovorca. Policajná hliadka muža zadržala v sobotu (24. 4.), na pilier mal nasprejovať nápisy s rozmermi dva krát štyri metre. Szeiff dodal, že pri zadržaní hliadke vydal aj papierové vrecko s obsahom neznámej zelenej sušenej rastliny, ktorá bude podrobená expertíznemu skúmaniu.

Muž posprejoval pilier Starého
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

"Muž bol obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na policajné oddelenie, a po vykonaní potrebných úkonov umiestnený v cele policajného zaistenia," dodala polícia. Szeif tiež ozrejmil ,že vyšetrovateľ už voči nemu vzniesol obvinenie z trestného činu poškodzovania cudzej veci. Keďže sa podobného skutku dopustil opakovane, podľa slov hovorcu bol spracovaný aj podnet na jeho väzobné stíhanie.

Viac o téme: PilierPolícia Obvinenie Starý mostPosprejovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu