Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bežná policajná kontrola vyjde kamionistu draho: V dychu mu namerali tri promile alkoholu

Kamionistovi namerali v dychu tri promile alkoholu Zobraziť galériu (2)
Kamionistovi namerali v dychu tri promile alkoholu (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

BREZNO – Policajti obvodného oddelenia v Brezne zastavili a skontrolovali v utorok ráno 40-ročného vodiča nákladného auta. Kamionistu podrobili dychovej skúške, pri ktorej nafúkal tri promile alkoholu. Informovala o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti s tým, že "napriek všetkým upozorneniam sa podobné prípady stále opakujú a tieto čísla už naozaj nie sú normálne".

Okrem pozitívnych dychových skúšok na alkohol u vodičov sa čoraz častejšie stretáva aj s tými, ktorí sadajú za volant pod vplyvom omamných a psychotropných látok. Tak to bolo v nedávnych prípadoch u 42-ročného a 32-ročného šoféra, ktorých rovnako kontrolovala breznianska policajná hliadka.

Kamionistovi namerali v dychu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

"Policajt je oprávnený vodiča vyzvať, aby sa podrobil odberu biologického materiálu, ktorý je následne podrobený toxikologickému rozboru. Prvotný skríning vykonávajú laboratóriá alebo špeciálne pracoviská, ktoré zo vzorky dokážu odhaliť, či je prítomná látka, ktorá môže ovplyvniť psychiku vodiča, a tým jeho správanie na ceste. Vzorky potom putujú na komplexný rozbor, ktorý vykonáva súdno-lekárske pracovisko. Odborníci vedia presne určiť množstvo látok v organizme vodiča, a tým mieru ovplyvnenia jeho schopností za volantom," vysvetlili policajti.

Vo všetkých prípadoch polícia začala trestné stíhanie, o osudoch vodičov rozhodne súd.

Viac o téme: AlkoholKamionDychová skúškaPolícia Kontrola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu