Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Považskou Bystricou poobede otriasol menší výbuch: FOTO Bytovku okamžite evaukovali

Výbuch okamžite kontrolovali hasiči aj policajné zložky Zobraziť galériu (3)
Výbuch okamžite kontrolovali hasiči aj policajné zložky (Zdroj: Facebook/Považskobystrický Reportér)

POVAŽSKÁ BYSTRICA – V bytovom dome na sídlisku Stred v Považskej Bystrici došlo v pondelok popoludní k menšiemu výbuchu, ktorý vyrazil okno na najvyššom medziposchodí.

Ako informovalo mesto Považská Bystrica na sociálnej sieti, k výbuchu došlo v bytovke vzdialenej len niekoľko metrov od považskobystrickej hasičskej stanice.

Výbuch okamžite kontrolovali hasiči
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Považskobystrický Reportér)

„Krízový štáb mesta Považská Bystrica okamžite po tejto udalosti oslovil statika, aby realizoval obhliadku miesta s cieľom zabezpečiť bezpečnosť obyvateľov bytového domu. V súčasnosti zasahujú na mieste hasiči aj policajti. Pri prechode touto lokalitou buďte prosím opatrní,“ informuje mesto.

Výbuch okamžite kontrolovali hasiči
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Považskobystrický Reportér)

Ako informovala trenčianska polícia na sociálnej sieti, výbuch na vrchných poschodiach paneláku spôsobila neznáma výbušnina. V dôsledku výbuchu došlo k poškodeniu niekoľkých vstupných dverí bytov, boli porozbíjané sklené výplne na schodisku a poškodené ďalšie časti interiéru paneláku. Obyvateľov bytovky evakuovali.

„Škoda spôsobená výbuchom zatiaľ nebola vyčíslená. Najdôležitejšie je však to, že pri výbuchu nedošlo k zraneniu obyvateľov domu a ani usmrteniu žiadnej osoby. Policajti sú namieste a vykonávajú všetky potrebné procesné úkony. Na miesto výbuchu privolali aj expertov na výbušniny," dodala polícia. 

Viac o téme: VýbuchHasičiBytovkaPovažská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu