Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Cez víkend vypukol na východe ničivý požiar: Spôsobil škodu za viac ako pol milióna eur

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/DHZ Smižany)

SPIŠSKÉ TOMÁŠOVCE – Škodu viac ako pol milióna eur spôsobil víkendový požiar v areáli Poľnohospodárskeho družstva v Spišských Tomášovciach v okrese Spišská Nová Ves. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová s tým, že polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.

Doposiaľ z nezistených príčin došlo k požiaru v sobotu (24. 4.) krátko pred 16.30 h, oheň pohltil halu na výrobu peletiek. „Požiar sa rýchlo rozšíril, čím došlo k zhoreniu a poškodeniu značnej časti budov a zariadenia nachádzajúceho sa vo vnútri. Na jednej z budov došlo aj k zrúteniu strechy. Rozsiahlym požiarom bolo spôsobené všeobecné nebezpečenstvo, zvýšené riziko požiaru na priľahlých objektoch a škoda, ktorá bola predbežne vyčíslená na viac ako 500.000 eur,“ spresnila s tým, že príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) zasahovali na mieste niekoľko hodín a policajti regulovali dopravu v blízkosti horiaceho objektu.

Podľa jej slov na mieste vykonali rozsiahlu niekoľkodňovú obhliadku miesta činu za účasti expertov z Kriminalisticko-expertízneho ústavu PZ Košice i psovoda so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie akcelerátorov horenia a zisťovateľa príčin vzniku požiarov HaZZ. "Čo bolo dôvodom vzniku požiaru, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodala Ivanová.

Cez víkend vypukol na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/DHZ Smižany)

Viac o téme: ŠkodaPožiarVýchodSpišské Tomášovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu