Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Muž polial svoju družku toluénom a zapálil ju

(Zdroj: Nový Čas)

NITRA – Ťažkým ublížením na zdraví sa dnes skončila hádka páru asociálov v Leviciach. V rodinnom dome v časti Krížny vrch ráno okolo 7:00 oblial toluénom 57-ročný Tibor R. svoju 46-ročnú družku Zlaticu V. a hodil do nej horiaci zapaľovač.

Žene sa vznietila horná časť tela. Horieť začala aj záclona, ktorú sa podarilo uhasiť Slavomírovi S., ktorý bol u nich na návšteve popíjať alkohol. Zlatica vybehla von z domu, búchala na bránu susede a kričala o pomoc. Suseda privolala lekársku záchrannú službu aj políciu. Záchranári ju okamžite previezli do levickej nemocnice, odkiaľ ju po poskytnutí prvej pomoci vrtuľníkom previezli na špecializované lekárske pracovisko do Bratislavy – Ružinova. Z predbežnej lekárskej správy vyplýva, že má na 27 percentách tela popáleniny tretieho stupňa.

„Po získaní a preverení informácií na mieste činu sa rýchlou prácou kriminalistov podarilo určiť a zaistiť podozrivého. Následne predviedli ďalšie dve osoby, ktoré mali byť prítomné pri tomto čine,“ informoval na tlačovej besede nitriansky krajský policajný riaditeľ Ján Štark. Všetkým odobrali krv, aby zistili vplyv alkoholu a iných omamných látok, pričom Tiborovi R. namerali v dychu 1,4 mg alkoholu, čo je 2,92 promile. V súčasnosti už čelí obvineniu pre zločin ublíženia na zdraví, za čo mu hrozí trest odňatia slobody na päť až 12 rokov. „Skúmať budeme aj to, či v prípade nepôjde aj o neposkytnutie prvej pomoci prítomnými,“ dodal Štark.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu