Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pellegrini po dlhej dobe prehovoril o Žigovi: On sa sám musí rozhodnúť, či bude opäť kandidovať

Pellegrini prehovoril o Žigovej budúcnosti v Hlase-SD. Zobraziť galériu (3)
Pellegrini prehovoril o Žigovej budúcnosti v Hlase-SD. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Odpoveď na otázku, či sa jeden zo zakladajúcich členov Hlasu-SD Peter Žiga objaví na kandidátke strany v najbližších voľbách, bude záležať aj na rozhodnutí samotného poslanca, ktorý sa už dlhšie nezúčastňuje na mediálnych výstupoch.

"Tak ďaleko nie sme, že by sme sa o tom rozprávali, a bude záležať aj na ňom, či bude chcieť kandidovať," uviedol v diskusnej relácii TV Markíza Na telo predseda Hlasu Peter Pellegrini. V rubrike ÁNO - NIE negoval tohtotýždňové vyjadrenie predsedu Smeru-SD Roberta Fica, podľa ktorého sa v roku 2018 uskutočnil pokus o vládny puč s podporou Georgea Sorosa. Priznal takisto, že jeho otec sa chce dať zaočkovať proti ochoreniu COVID-19, aby sa mohol venovať svojmu koníčku v autodielni.

Obvinený Peter Žiga vypovedá na policajnom prezídiu (Zdroj: Ivan Mego)

O Žigovi mala vypovedať Jankovská

Bývalý minister hospodárstva Žiga sa ešte v decembri minulého roku podrobil výsluchu na Národnej kriminálnej agentúre v Bratislave. Pred novinármi povedal, že akékoľvek obvinenia odmieta a nič z toho, čo povedala Monika Jankovská vo svojej výpovedi nie je pravda. Po výsluchu však už pred novinárov nepredstúpil a odišiel iným vchodom. 

Žiga na výsluchu
Zobraziť galériu (3)
Žiga na výsluchu  (Zdroj: Ján Zemiar)

O Žigovi mala vypovedať bývalá štátna tajomníčka a exsudkyňa obvinená Monika Jankovská. Tá sa rozhodla spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní a aj na základe jej výpovede malo byť exministrovi vznesené obvinenie. Jankovská vo svojej výpovedi uviedla, že Žiga vybral z trezoru z bývalej kancelárie ministra hospodárstva na Mierovej ulici v Bratislave 100-tisíc eur, ktoré mal odovzdať Jankovskej.

Monika Jankovská a Denisa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Bývalá štátna tajomníčka ich mala potom odovzdať sudkyni najvyššieho súdu Kataríne Pramukovej, ktorá rozhodovala dôležitý spor o to, kto má právo prevádzkovať vodnú elektráreň v Gabčíkove, ktorú v tom čase ovládal taliansky Enel. Podľa Jankovskej výpovede sudkyňa rozhodla v prospech Slovenska, ale úplatok neprijala. Pramuková tvrdí, že žiadny úplatok nikdy nezobrala a ani sa ju nikto nepokúšal podplatiť.

Viac o téme: KandidatúraPeter ŽigaPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu