Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Exminister Ľubomír Jahnátek vypovedal na NAKA: Vyhrážky na jeho osobu!

Exminister hospodárstva SR Ľubomír Jahnátek
Exminister hospodárstva SR Ľubomír Jahnátek (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Exminister hospodárstva SR Ľubomír Jahnátek vo štvrtok na Národnej kriminálnej agentúre v budove Prezídia Policajného zboru nevypovedal k mediálne známym kauzám, ale k vyhrážaniu na jeho osobu.

Ľubomír Jahnátek informuje o cenách energií na nasledujúce obdobie

Jahnátek ešte pred výslúchom pre televíziu JOJ uviedol, že by mal ísť vypovedať k bývalému policajnému prezidentovi Tiborovi Gašparovi, ktorý je v súčasnosti vo väzbe. Gašpar je obvinený v kauze Očistec spolu s ďalšími vysoko postavenými bývalými policajnými funkcionármi. Jahnátek prišiel na NAKA bez právnika. 

"Kto nemá nič za ušami, tak nemá čo skrývať a nemusí sa báť a nemusí chodiť na výsluchy v sprievode právnikov," povedal pred výsluchom.

Výpoveď pre vydieranie

Po približne dvojhodinovej výpovedi bývalý minister upresnil, že výpoveď sa netýkala kauzy Očistec, ale vyhrážaniu. Nekonkretizoval, o aké vyhrážanie malo ísť. "Priznám sa, že celkom som ani nepochopil, k čomu som bol vypovedať. Bola tam nejaká vec, čo sa týkala toho, či sa mi niekto vyhrážal. Mne tie mená ani nič nehovorili. Ja si tie mená nepamätám a ani to nie je pravda. Nikto sa mi nevyhrážal," povedal Jahnátek.

Vyšetrovateľ mu podľa jeho slov prečítal svedeckú výpoveď, ktorá bola zameraná na vyhrážky voči jeho osobe. "Ja som to hneď poprel a ostatné všetko bola formálna stránka. Bola to len vyhrážka, nič tam viac nebolo. Ja neviem, čoho sa to malo týkať, ani som nepochopil, načo som tu bol. Nebolo tam ani napísané, kedy sa mi mal niekto vyhrážať," zdôraznil Jahnátek. Dodal, že to nesúviselo s ani jednou osobou, ktorá bola obvinená v počas minuloročných akciách NAKA.

Viac o téme: Ľubomír JahnátekNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu