Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kolíková poďakovala Súdnej rade za odhodlanie pri výbere sudcov

Mária Kolíková
Mária Kolíková (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Šéfka rezortu spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) poďakovala Súdnej rade SR za odhodlanie, energiu a čas, ktorý venovala výberu uchádzačov na sudcov Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR. Uviedla to na sociálnej sieti v reakcii na výsledky prvého verejného vypočutia, v ktorom bolo úspešných deväť uchádzačov na sudcov NSS SR.

"Z toho, čo viem, čo som si odsledovala, tak tomu venovali naozaj veľmi veľa svojho času, energie a išli veľmi hĺbkovo po podstate, čo je dôležité pri výbere sudcu, sudkyne Najvyššieho správneho súdu," uviedla. Rovnako ju teší, že boli úspešní aj mladší uchádzači, ktorí majú síce menej praxe, ale z ich životopisu vyplýva, že disponujú vedomosťami, zručnosťami a hodnotami, ktoré sú potrebné na túto prácu. "Verím tomu, že NSS SR bude úspešný projekt a Súdna rada tomu dala svoju pečať," podotkla.

Vo štvrtkovom (15. 4.) verejnom vypočutí uspeli Juraj Vačok, Pavol Naď, Marián Fečík, Kristína Babiaková, Anita Filová, Zdenka Reisenauerová, Marián Trenčan, Juraj Vališ a Viola Takáčová. Predtým, než budú vymenovaní na sudcov NSS SR, musia ešte splniť podmienky sudcovskej spôsobilosti. Predseda Súdnej rady Ján Mazák vyhlásil už aj druhé a tretie kolo výberového konania. Majú sa uskutočniť v máji a júni. Dovedna je potrebné obsadiť pozície 29 sudcov a predsedu NSS SR.

Viac o téme: SudcoviaOdhalenieSúdna radaMária Kolíková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu