Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Prvá zahraničná návšteva premiéra Hegera... a hneď TRAPAS: FOTO To musíte vidieť čierne na bielom!

Eduard Heger Zobraziť galériu (5)
Eduard Heger (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Premiér Eduard Heger dnes navštívil Českú republiku. Prvá návšteva nového premiéra už tradične vedie k našim najbližším susedom. Stretol sa s českým prezidentom Milošom Zemanom aj s premiérom Andrejom Babišom. Zanechal aj odkaz, no s veľkou chybou!

Počas prvej zahraničnej cesty sa premiér Heger stretol s českým prezidentom Zemanom a svojím českým náprotivkom Andrejom Babišom. Rokovali o viacerých témach. Heger počas návštevy zanechal našim najbližším susedom odkaz. 

VIDEO (Staro)nová vláda Eduarda Hegera

Toto sú (staro)noví ministri vo vláde Eduarda Hegera (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

To je ale hrúbka

No nebol bez chyby. "Česká republika a jej ľud nám bol, je a bude vždy veľmi blízki," napísal Heger. Zabudol však na základné pravidlo a v slove "blízki" spravil hrúbku. Zrejme si to však nikto nevšimol. Rokovania i návšteva prebehli v poriadku. "Prezident republiky Miloš Zeman a predseda vlády Slovenskej republiky Eduard Heger ocenili výborné česko-slovenské vztahy," napísal hovorca českého prezidenta Jiří Ovčáček na sociálnej sieti.

Prvá zahraničná návšteva premiéra
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Twitter/Jiří Ovčáček)

Heger na návšteve ČR

Premiér Heger odcestoval dnes ráno na svoju prvú oficiálnu zahraničnú cestu v pozícii predsedu vlády SR. Podľa tradície vedie do Českej republiky. V rámci návštevy sa najprv stretol s prezidentom ČR Milošom Zemanom na zámku v Lánoch. Následne sa v Kramářovej vile v Prahe stretol s predsedom vlády ČR Andrejom Babišom. Hegera sprevádzajú minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) a minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS).

Prvá zahraničná návšteva premiéra
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

"Máme viacero spoločných tém, prioritou bude riešenie covidu, ale aj reštart ekonomiky, plán obnovy," povedal pred odletom slovenský premiér. Myslí si, že s českými kolegami sa budú rozprávať aj o vakcíne Sputnik V. Rokovali o vzájomných bilaterálnych vzťahoch, aktuálnych európskych a zahraničnopolitických témach. Venovať sa mali aj vývoju situácie na Ukrajine. Lengvarský sa zoznámil s českým ministrom zdravotníctva. Na stretnutí vypočuje český pohľad na situáciu, plány do budúcnosti najmä v ďalšom boji s pandémiou COVID-19. 

Prvá zahraničná návšteva premiéra
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

V rámci návštevy sa Heger stretne aj s predstaviteľmi českého parlamentu - predsedom Senátu Milošom Vystrčilom a predsedom Poslaneckej snemovne Radkom Vondráčkom. Oficiálnu návštevu Českej republiky ukončí premiér položením venca k hrobu neznámeho vojaka na Národnom pamätníku na Vítkove.

Prvá zahraničná návšteva premiéra
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Úrad vlády SR)

Viac o téme: Návšteva Česká republikaEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu