Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Plnenie cieľov v rozvoji regiónov nezávisí od obsadenia jedného miesta, hovorí Remišová

Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová
Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Napĺňanie cieľov v oblasti rozvoja regiónov nezávisí od obsadenia jedného pracovného miesta na ministerstve, ale práce celej vlády. Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová to uviedla v reakcii na kritiku bývalého štátneho tajomníka rezortu a straníckeho podpredsedu Vladimíra Ledeckého.

Stanovisko poskytlo tlačové oddelenie strany Za ľudí. Ledecký kritizoval spôsob výberu i samotnú nomináciu svojho nástupcu na ministerstve, Dušan Velič sa podľa neho dosiaľ regiónom profesijne nevenoval. Remišová deklarovala, že strana Za ľudí kladie veľký dôraz na rozvoj regiónov. Opatrenia v tejto oblasti majú byť aj súčasťou programového vyhlásenia novej vlády Eduarda Hegera (OĽANO). "Pre rozvoj regiónov sú dôležité investície do infraštruktúry či obnova škôl, ktoré sú financované z eurofondov. Regióny však potrebujú v prvom rade ekonomický rozvoj a nové kvalitné pracovné miesta. Preto chceme výrazne posilniť podporu inovácií, podporu spolupráce výskumných inštitúcií s podnikmi, čo prinesie nové podnikateľské iniciatívy a pracovné miesta," vysvetlila ministerka.

Velič má podľa Remišovej s podporou inovácií dlhoročné skúsenosti. Verí, že posunie túto oblasť výrazne dopredu. Ocenila, že odborník z vedeckej komunity je ochotný pomôcť pri práci na ministerstve. Podotkla, že debata o nominantoch strany patrí do vnútra strany. "Ľudia od nás očakávajú riešenie problémov krajiny, nie rozoberanie interných debát strany na sociálnych sieťach," dodala.

Bývalý štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Vladimír Ledecký, vracajúci sa po odchode z ministerstva do parlamentu, vyhlásil, že vláda, ktorá rezignovala na regionálny rozvoj, nemá jeho podporu istú. Kritizoval nomináciu Veliča na svoj doterajší post, z ktorého odišiel na vlastnú žiadosť, a to, že k nominácii sa nemohli vyjadriť zástupcovia regiónov a expertná skupina regionálneho rozvoja v strane.

 

Hľadáte si novú prácu? Pozrite si pracovné ponuky na pracovnom portáli Kariéra.sk.

Práca v BratislaveTrnaveNitreTrenčíneŽilineBánskej BystriciPrešove Košiciach.

Viac o téme: RozvojRegiónyVeronika RemišováVladimír Ledecký
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu