Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na procese s Lehelom Horváthom v stredu pred súdom vypovedali traja svedkovia

Lehel Horváth označovaný za hrobára zločineckej skupiny sátorovcov
Lehel Horváth označovaný za hrobára zločineckej skupiny sátorovcov (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Na procese s Lehelom Horváthom, ktorý je označovaný za hrobára zločineckej skupiny sátorovcov, v stredu pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) vypovedali traja svedkovia.

Pôvodne bolo predvolaných sedem svedkov, zvyšní sa ospravedlnili zo zdravotných dôvodov. Pojednávanie je naplánované aj na štvrtok (15. 4.). Ďalšie termíny vytýčil súd na koniec apríla a na máj. Naposledy koncom marca pred ŠTS vypovedali odsúdení členovia skupiny sátorovcov Kristián Kádar a Juraj Bugár alias Bugi. Lehel Horváth je aktuálne väzobne stíhaný. ŠTS koncom februára zamietol jeho žiadosť o prepustenie.

Lehel Horváth je okrem vrážd obžalovaný aj zo skutkov podporovania a zosnovania zločineckej skupiny sátorovcov a krádeže 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Medzi zavraždenými je bos skupiny sátorovcov Ľudovít Sátor, k vražde ktorého sa Lehel Horváth v roku 2010 priznal. Telo sa nenašlo, páchatelia mŕtvolu údajne viac ráz vykopali a ostatky premiestňovali.

Medzi ostatnými obeťami sú biele kone, ale aj jeden z ďalších bosov gangu Andrej Reisz. Lehel Horváth ho mal zavraždiť v roku 2006 po dohode s ďalšími členmi skupiny. Prvej vraždy Čabu Kariku sa mal dopustiť už v roku 2003. Obete zakopával v areáli bývalého družstva v Čótfe pri Dunajskej Strede.

Viac o téme: ProcesHrobárSátorovciLehel Horváth
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu