Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Polícia obvinila 16-ročného mladíka za hákový kríž na montérkach

(Zdroj: SITA)

KOŠICE - Polícia v Košickom kraji obvinila 16-ročného učňa z propagácie extrémizmu, pretože mladík mal na montérkach nastriekaný veľký hákový kríž. ČTK o tom dnes informovala policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. Podobné obvinenia policajti tento rok vzniesli voči viacerým mladistvým.

"Obvinený je stíhaný na slobode," uviedla Demjanovičová. Červený hákový kríž mal podľa nej rozmery 20 krát 20 centimetrov. Montérky s nacistickým symbolom si mladík z učilišťa údajne obliekol počas odborného výcviku. Mladík podľa hovorkyne pochádzal z okresu Rožňava.

Polícia tento rok, ale aj vlani podobným spôsobom zakročila voči viacerým mladistvým. Obvinenie napríklad vo februári neminulo 15-ročného školáka z Pezinka, ktorý kreslil nacistické symboly fixkou na zariadenie školy. Podobne dopadol v januári aj ďalší žiak z Jasovej pri Nových Zámkoch. Ten zas údajne zdravil učiteľa nacistickým pozdravom a vykrikoval nacistické heslá.

Minulý rok polícia čelila ostrej kritike aktivistov a médií, ktorí jej vyčítali nedostatočný boj proti extrémizmu. Kritiku vyvolalo niekoľko údajných útokov skinhedov v Nitre, ale aj stále neobjasnená vražda študenta Daniela Tupého v Bratislave, z ktorej sú tiež podozriví neonacisti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu