Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KAUZA MÝTNIK Obvinený Peter Brhel je na slobode! Z väzby ho prepustil prokurátor

Kauza Mýtnik
Kauza Mýtnik (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Obvineného Petra Brhela z kauzy Mýtnik prepustili na slobodu. Obvinenia všetkých zadržaných v kauze Mýtnik sa týkajú trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a korupciou.

Kauza Mýtnik: Dcéra Petra Brhela reaguje na zásah NAKA (Zdroj: Barbora Brhlová)

O prepustení brata podnikateľa Jozefa Brhela informovala televízia Joj. Potvrdil im to jeho obhajca Michal Mandzák. "Oceňujem prístup prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry JUDr. Ondreja Repu, PhD., ktorý rozhodol o našej žiadosti o prepustení z väzby tak, že prepustili Ing. Petra Brhela z väzby," povedal Mandzák pre televíziu.

AKTUÁLNE Obvinený Brhel sa vracia na Slovensko: Priletel súkromným lietadlom

K posunu vo vyšetrovaní a následnému prepusteniu Petra Brhela z väzby malo dôjsť po včerajšej konfrontácii medzi obvineným exriaditeľom sekcie ekonomiky Finančnej správy Martinom Fleischerom a stíhaným podnikatešom Petrom Brhelom. Z väzby ho prepustil prokurátor, Brhel tak nemusí čakať na rozhodnutie súdu.

Peter Brhel je bratom podnikateľa Jozefa Brhela, ktorý je rovnako obvinený v rámci policajnej akcie Mýtnik. Toho zobral právoplatne do väzby NS SR 1. marca. U neho skonštatoval odvolací súd dôvody útekovej a kolúznej väzby. Obvinenia všetkých zadržaných sa podľa polície týkajú trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a korupciou.

Viac o téme: PrepustenieVäzbaMýtnikPeter Brhel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu