Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Žiaci prvého stupňa ZŠ v Žiline sa vrátia do škôl po veľkonočných prázdninách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŽILINA - Žiaci prvého stupňa základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina sa vrátia do školských lavíc v stredu 7. apríla. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka bude školské vyučovanie prednostne určené pre deti a žiakov zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce.

Doplnil, že v rovnakom režime budú fungovať aj žilinské materské školy a zariadenia starostlivosti pre deti do troch rokov veku dieťaťa (detské jasle), do ktorých sa deti vrátia v utorok 6. apríla. "Materské a základné školy môžu v zmysle rozhodnutia ministra školstva umožniť vzdelávanie aj žiakom, ktorí nemajú prístup k dištančnému vyučovaniu. Spraviť tak môžu aj v tom prípade, ak ide o žiaka, ktorý sa nachádza v komplikovanej rodinnej situácii. Dôležité pritom je, aby škola postupovala v najlepšom záujme dieťaťa," podotkol Miškovčík.

"Pokiaľ by školy otvorili brány aj týmto deťom, rozhodujúce slovo má Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Žiline. Ten musí napokon posúdiť epidemickú situáciu a možnosť plnenia požiadavky na obmedzenie mobility," dodal hovorca mesta.

Viac o téme: ŽiaciŽilinaKoronavírusŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu