Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tvrdenia, že som mal niečo spoločné so sátorovcami, sú nezmysel, tvrdí Mamojka

Bývalý sudca Ústavného súdu SR Mojmír Mamojka
Bývalý sudca Ústavného súdu SR Mojmír Mamojka (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Bývalý sudca Ústavného súdu SR Mojmír Mamojka sa ohradzuje voči tvrdeniam odsúdeného Kristiána Kádara. Ten v procese so zločineckou skupinou sátorovcov uviedol, že Mamojka mal mať účasť na sprostredkovaní stretnutia Ľudovíta Sátora s Milanom Lučanským.

Tvrdenia Kádara označil Mamojka za totálny nezmysel a ak budú ataky pokračovať, zváži ochranu svojho mena právnou cestou. "Je to niečo absolútne absurdné a naozaj mi zostáva občas rozum stáť. O dotknutom procese a viacerých spomínaných menách viem len z médií a taktiež s pánom Lučanským som nemal nikdy žiadny osobný vzťah," uviedol Mamojka.

Podotkol, že jeho 30-ročnou odbornou špecializáciou je obchodné a hospodárske právo, nie trestné. "Nikdy som nemal ani objektívne ani subjektívne dôvody, ani životnú filozofiu na akékoľvek kontakty s danou sférou. Do včerajšieho dňa som o týchto ľuďoch nemal prakticky žiadnu vedomosť a od včera len mediálnu," doplnil s tým, že o tento svet sa nikdy nezaujímal.

Mená Lučanského a Mamojku zazneli vo výpovedi svedka Kádara v utorok (30. 3.) na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS). Kádar mal údajne odovzdávať cez tretiu osobu financie v hodnote 75.000 eur za sprostredkovanie stretnutia bosa Sátora s Lučanským v roku 2010. Podľa slov špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica ide o závažné podozrenia, ktoré by mohli byť predmetom ďalšieho záujmu orgánov činných v trestnom konaní.

Viac o téme: SudcaMojmír MamojkaSátorovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu