Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slovensko a Maďarsko posilnia spoluprácu pri riešení krízových situácií, uviedol Mikulec

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Slovensko a Maďarsko posilnia spoluprácu pri riešení krízových situácií. Vyplýva to z memoranda o porozumení, ktoré v maďarskom Komárome podpísal minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO) s podpredsedom maďarskej vlády a tamojším ministrom vnútra Sándorom Pintérom. Mikulec o tom informoval na sociálnej sieti s tým, že za vykonávanie memoranda bude na Slovensku zodpovedný útvar osobitného určenia Prezídia Policajného zboru, známy ako Lynx Commando.

"Mám úprimnú radosť z toho, že vzťahy s naším južným susedom sú pozitívne a priateľské a že v mnohých oblastiach hľadáme prieniky, sme pripravení si vzájomne pomôcť a spolupracovať," spresnil Mikulec. Ako ďalej uviedol, jednou z kľúčových tém stretnutia bol boj s pandémiou. "Vymenili sme si mnoho informácií a poznatkov našich krajín, venovali sa situácii na hraniciach aj téme očkovania," doplnil.

Ďalšou témou rokovania bola migrácia a azyl. "Spoločne sme podporili vznik expertnej skupiny V4 k riešeniu readmisií a návratov. Na jej zriadení sa už skôr tento týždeň dohodli počas videokonferencie štátni tajomníci Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska," podotkol. Vyhlásil, že maďarskému rezortnému kolegovi ponúkol pomoc s ochranou vonkajšej schengenskej hranice formou vyslania príslušníkov Policajného zboru.

Viac o téme: SlovenskoMaďarskoRoman MikulecKrízové situácie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu