Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Exprezident Gašparovič oslavuje životné jubileum: FOTO gratulácií! Toto mu popriala Zuzana Čaputová

Ivan Gašparovič Zobraziť galériu (4)
Ivan Gašparovič (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová zablahoželala k životnému jubileu prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi. Ocenila kroky, ktoré urobil v prospech Slovenska. Informoval o tom hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

"V blahoprajnom liste pri príležitosti významného životného jubilea prezidentka SR ocenila kroky, ktoré prezident Gašparovič, často v neľahkých situáciách, urobil v prospech Slovenska a jeho občanov," uviedol Strižinec.

Svojmu predchodcovi prezidentka podľa slov hovorcu popriala spokojný a naplnený život v kruhu rodiny a blízkych priateľov, rovnako veľa zdravia a síl plniť si svoje ďalšie predsavzatia. V poradí tretí prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič dosiaľ ako jediný pôsobil v najvyššej ústavnej funkcii dve za sebou nasledujúce volebné obdobia. V sobotu 27. marca sa dožíva 80 rokov.

Gratulácie na sociálnych sieťach

Keďže pandemická situácia je stále taká, aká je, viacero známych tvári politického života zablahoželalo bývalému prezidentovi k dnešným narodeninám aspoň prostredníctvom statusu na sociálnej sieti. Jedným z gratulantov je poslanec za Smer Ľuboš Blaha, ktorý si zaspomínal na ich prvé stretnutie, keď bol ešte mladý politológ.

Exprezident Gašparovič oslavuje životné
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Ľuboš Blaha)

"Všetko najlepšie, pán prezident," napísal ďalší poslanec za Smer Dušan Jarjabek.

Exprezident Gašparovič oslavuje životné
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Dušan Jarjabek)

Na roky spolupráce s Ivanom Gašparovičom nezabudol ani jeho niekdajší hovorca Marek Trubač. 

Exprezident Gašparovič oslavuje životné
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Marek Trubač)

Gašparovičovi zablahoželal aj Fico

Prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi k jeho 80. narodeninám zablahoželal aj expremiér a šéf Smeru-SD Robert Fico. Pripomenul, že ako premiér mal česť s ním spolupracovať. Podľa Ficových slov Gašparovič výraznou mierou, najmä empatickým prístupom, skúsenosťou a zmyslom pre kompromisy prispel k vyváženému pôsobeniu troch najvyšších ústavných činiteľov, čo garantovalo prepotrebnú politickú stabilitu a elementárnu politickú kultúru. Podotkol, že práve tieto faktory v súčasnosti chýbajú.

"Vážený pán prezident, v srdciach Sloveniek a Slovákov ostávate národnou a sociálnou autoritou. Želám Vám aktívny zaslúžený oddych, potrebné zdravie a teším sa na každé stretnutie s Vami, ktoré ma vždy obohatilo," uviedol v blahoželaní Fico. Doplnil, že v zásadných politických otázkach prezident presadzoval národný rozmer, súčasne svojimi zahranično-politickými aktivitami posilňoval dobré meno Slovenska v zahraničí. "Silné sociálne cítenie bolo v aktívnej politike prezidenta Ivana Gašparoviča úplne prirodzené," uzavrel.


Viac o téme: GratulácieNarodeniny Ivan GašparovičZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu