Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

POZOR FOTO Tento výrobok je pravdepodobne kontaminovaný! Po zjedení sa u viacerých ľudí objavili ťažkosti

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Po požití špenátového pretlaku sa u viacerých osôb prejavili malátnosť, závraty, sucho v ústach, rozmazané videnie a rozšírené zrenice. Informovala o tom hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Eva Kliská.

"Z Národného toxikologického informačného centra UNB sme získali informáciu o podozrení na kontamináciu výrobku špenátový pretlak zakúpeného v obchodnej sieti Coop Jednota," uviedla s tým, že v priebehu desiatich dní zaznamenali zvýšený počet toxikologických konzultácií po požití mrazeného špenátu.

POZOR FOTO Tento výrobok
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Štátna veterinárna a potravinová správa SR)

Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR preto podľa jej slov nariadila vykonať úradné kontroly v obchodnej sieti a u výrobcu. Keďže v súčasnosti nie je možné po vyhodnotení všetkých dostupných informácií zistiť možnosť škodlivých účinkov na zdravie, prijíma dočasné opatrenia na riadenie rizika potrebné na zabezpečenie vysokej úrovne ochrany zdravia a nariaďuje zastavenie predaja všetkých vyrobených šarží tohto produktu. Spotrebitelia môžu tovar vrátiť. Špenátový pretlak bol dodaný aj do siete Kaufland pod značkou Vinica. ŠVPS žiada spotrebiteľov, aby tento výrobok nekonzumovali.

Viac o téme: NemocniceŤažkostiŠpenátKontaminácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu