Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

AKTUÁLNE Najvyšší súd rozhodol o Brhelovej väzbe: Verdikt, ktorý ho nepoteší

Jozef Brhel prišiel vypovedať na NAKA Zobraziť galériu (2)
Jozef Brhel prišiel vypovedať na NAKA (Zdroj: Ivan Mego)

BRATISLAVA - Obvinený podnikateľ Jozef Brhel sa tak skoro na slobodu nedostane. Najvyšší súd zamietol jeho sťažnosť a neprijal ani náhradu väzby.

Obvinený Jozef Brhel prišiel vypovedať na NAKA (Zdroj: Ivan Mego)

Podnikateľ Jozef Brhel sa prihlásil na polícii sám. Stalo sa tak pár dní po tom, ako Národná kriminálna agentúra zadržala bývalého prezidenta finančnej správy Františka Imreczeho, jeho brata Petra Brhela, riaditeľa IT sekcie finančnej správy Milana Gregu a konateľku firmy Allexis Janu Rovčaninovú. Tí mali podľa obvinenia pracovať ako organizovaná skupina. V rámci tejto akcie NAKA obvinila aj Jozefa Brhela a Michala Suchobu, obaja sa však v tom čase nachádzali mimo Slovenskej republiky, preto ich nemohli zadržať.

Brhel je stále v nemocnici: MILIÓNY na synovom účte a obava z úteku! Dôvody, pre ktoré skončil vo väzbe

Brhela zadržali po výpovedi na NAKA a Špecializovaný trestný súd ho zobral do väzby. Podnikateľ voči tomuto rozhodnutiu podal sťažnosť, no neuspel. 

"Senát 2T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť obvineného Jozefa B., podanú proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (5.2.2021), ktorým bol obvinený vzatý do väzby. Rovnako senát zamietol žiadosť o nahradenie väzby zárukou dôveryhodnej osoby za ďalšie správanie obvineného. Senát Najvyššieho súdu sa stotožnil s rozhodnutím ŠTS, ktorý konštatoval u obvineného dôvody útekov a kolúznej väzby," informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu Alexandra Važanová.

Jozef Brhel bol zadržaný po výpovedi na NAKA
Zobraziť galériu (2)
Jozef Brhel bol zadržaný po výpovedi na NAKA  (Zdroj: Ivan Mego)

Akcia MÝTNIK

Elitní policajti v skorých ranných hodinách zadržali niekoľko osôb, medzi nimi aj exšéfa Finančnej správy Františka Imreczeho či bývalého IT šéfa Finančnej správy Milana Gregu. Stíhaní sú za obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

Vyšterovateľ obvinil aj podnikateľa Jozefa Brhela, ktorý bol však mimo Slovenskej republiky, tak ho nemohli zadržať. Obvinený je aj jeho brat Peter Brhel. Špecializovaný trestný súd v Pezinku rozhodol, že všetci obvinení budú stíhaní väzobne. Dcéra Petra Brhela podala v súvislosti so zásahom podnet na Inšpekciu ministerstva vnútra.

Viac o téme: VäzbaPsychiatriaObvinenie NAKAJozef Brhel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu