Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Meteorológia vydali výstrahu druhého stupňa: Varujú pred povodňou z topenia snehu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – V okrese Košice-okolie naďalej platí hydrologická výstraha druhého stupňa pred povodňou z topenia snehu. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe. V okresoch Michalovce, Trebišov bez povodia rieky Roňava, Prešov a Svidník platí prvý stupeň tejto hydrologickej výstrahy.

SHMÚ zároveň vydal pre Banskú Bystricu, Jelšavu, Prešov, Trenčín, Martin, Vrútky, Veľkú Idu a okresy Pezinok a Trebišov upozornenie na smogovú situáciu pre prachové častice PM10. Upozornenie platí až do odvolania. Informuje tiež, že v Bratislave, Košiciach, Nitre, Senici a Ružomberku došlo k prekročeniu informačného prahu pre PM10, nenastali však podmienky na vydanie upozornenia na smogovú situáciu.

Najlepšie počasie nájdete na Predpovede.sk 

Do sobotnej 22.00 h platí v niektorých lokalitách výstraha prvého stupňa pred vetrom na horách. Ide o okresy Ružomberok, Banská Bystrica, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Brezno a Poprad. V týchto okresoch sa na horách nad pásmom lesa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 110 až 125 kilometrov za hodinu a/alebo priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu.

Meteorológia vydali výstrahu druhého
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: SnehPovodeňTopenieVýstrahaMeteorológovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu