Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Poluse strieľali Čečeni a Dagestanci

Účty si medzi sebou vybavovali občania Ruska. Zobraziť galériu (5)
Účty si medzi sebou vybavovali občania Ruska.

BRATISLAVA - Jeden mŕtvy a dvaja zranení! To je výsledok šokujúcej streľby v známom bratislavskom obchodnom centre Polus. k prestrelke došlo podľa polície v reštaurácii na prízemí medzi skupinou cudzích štátnych príslušníkov.

Krátko po streľbe z miesta činu vybehla partia troch mužov v čiernom cez hlavný vchod. Zastavili vodiča okoloidúceho Range Roveru a pod hrozbou násilia do auta nastúpili. Šoféra donútili, aby ich odviezol do nemocnice. Jeden z nich bol totiž zranený. V nemocnici skončil aj ďalší zranený účastník prestrelky.

Incident sa odohral približne o pol štvrtej popoludní priamo v Poluse, kde v tom čase korzujú stovky ľudí. „Ozvalo sa asi päť výstrelov. Ľudia sa zľakli, čakali, čo sa bude diať. Spočiatku sme nevedeli, kde sa strieľalo,“ povedala mladá svedkyňa, ktorá v Poluse pracuje. Krátko nato z reštaurácie podľa ďalšieho svedka vybehla partia mužov tmavšej pleti, jeden z nich bol postrelený. Potom, keď vyšli hlavným vchodom, násilím traja zastavili okoloidúci luxusný červený Range Rover a vodiča donútili, aby ich odviezol do nemocnice. Tam zraneného muža vyložili. Jedného z tejto skupiny majú policajti, ďalší ušiel.

Esbéeskári uzavreli okolie reštaurácie, v ktorej sa strieľalo. Po chvíli na miesto prišli aj policajti a kukláči. Do pátrania po páchateľoch sa zapojil aj vrtuľník. „Uzávera trvala len niekoľko minút,“ povedal policajný viceprezident Stanislav Jankovič. Šofér Range Roveru sa do rúk polície dostal v Petržalke. Príčina a okolnosti prestrelky, ako aj to, kto a akú úlohu v nej zohral, sa zisťujú.

Hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Bratislave, Rút Geržová uviedla, že jeden z mužov leží na chirurgii s postrelenou nohou, je stabilizovaný a mimo ohrozenia života. Stav druhého muža, ktorý má vážne zranenia hrudníka, je podľa slov hovorkyne "v tejto chvíli mimo ohrozenia života". Tento muž leží na ARO, utŕžil tri strelné rany, z toho dva priestrely. Ako agentúru SITA ďalej informovala Geržová, guľku v hrudi mu lekári vybrali a jeho stav je stabilizovaný.

Podľa prezidenta Policajného zboru Jána Packu, polícia zadržala siedmich ľudí, medzi ktorými sú aj dvaja zranení. Ide o občanov Ruska - pôvodom Čečenov a Dagestancov, ktorí si medzi sebou vybavovali účty. Pôvodné informácie, že ide o zápasníkov, Packa dementoval. "Neboli to zápasníci a nepatrili k Slovenskému zápasníckemu zväzu," povedal pre agentúru SITA Ján Packa.

Polícia po tragickej udalosti plánuje začať kontrolami pobytu cudzincov na Slovenku, povedal Packa. "Budeme vyvodzovať dôsledky a už len pri náznaku neodôvodnenosti pobytu budeme cudzincov vyhosťovať," povedal policajný prezident.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu