Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Samospráva Revúcej rozdá občanom s trvalým pobytom respirátory

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

REVÚCA - Viac ako 11.500 respirátorov typu FFP2 rozdá samospráva Revúcej obyvateľom, ktorí majú v meste trvalý pobyt. Informuje o tom na sociálnej sieti.

„Čísla z testovaní a ďalšie mutácie koronavírusu nám poukazujú na to, že situácia je stále vážna. Preto som rád, že rozhodnutie samosprávy zamerať sa na distribúciu respirátorov sa ukázalo ako správne,“ uviedol primátor Július Buchta. Doplnil, že sa k nemu dostáva veľa pozitívnych reakcií, ale hlásia sa aj takí, ktorí respirátor zatiaľ nedostali, dokonca aj ľudia bez domova s trvalým pobytom v meste.

„Preto som sa rozhodol situáciu riešiť a budem rád, keď tí, ktorí majú trvalý pobyt v Revúcej a respirátor sa k nim nedostal, budú kontaktovať sekretariát mestského úradu,“ ozrejmil primátor. Spomenul tiež, že Revúca je jedným z mála miest, ktoré na testovaní neprerobili. „Dokonca počet a prevádzka odberových miest boli stanovené tak, aby nezívali prázdnotou. Vzhľadom na to, že sme získali na jedného testovaného päť eur, náklady nielenže pokryli prevádzku odberových miest, ale ušetrili sa aj financie, ktoré sme sa rozhodli použiť na nákup respirátorov,“ vysvetlil Buchta.

Viac o téme: RespirátoryFFP2Ravúca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu