Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na vlhkých a mokrých cestách sa môže tvoriť námraza až poľadovica: Hrozia aj snehové jazyky a záveje

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na vlhkých a mokrých cestách sa pri nízkych teplotách vytvára námraza až poľadovica. Upozorňuje na to Slovenská správa ciest (SSC) na svojej stránke zjazdnost.sk.

"Vplyvom silného vetra sa miestami vyskytujú snehové jazyky a záveje na ceste I/78 v úseku Hruštín - Námestovo, na cestách II. a III. tried v lokalite Trstená," varujú ďalej cestári. V niektorých úsekoch ciest sa nachádza zľadovatený sneh. Na horskom priechode Besník sa vytvárajú snehové jazyky.

Hrozia aj snehové jazyky a záveje

Poľadovica hrozí v stredu na väčšine územia Slovenska. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahu prvého stupňa pre celé západné, stredné aj časť východného Slovenska. Informuje o tom na svojej webovej stránke. Výstrahy predbežne platia do stredy do 10.00 h, v Banskobystrickom a Žilinskom kraji až do štvrtka (18. 2.).

Najlepšie počasie nájdete na Predpovede.sk

Na vlhkých a mokrých
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

V okresoch Námestovo, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Kežmarok sa môžu tvoriť snehové jazyky a záveje. Meteorológovia vydali tiež výstrahu pred vetrom na horách, platí pre väčšinu okresov Žilinského a časť Banskobystrického kraja. Na horách nad približne 1500 metrov nad morom sa miestami očakáva výskyt vetra s rýchlosťou 30 až 37 metrov za sekundu.

Viac o téme: CestyPoľadovicaNámraza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu