Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS V regióne Trnavy sú školy zatvorené: Pozitivita na COVID-19 mierne klesla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

TRNAVA – Materské školy (MŠ) a základné školy (ZŠ) v čiernom trnavskom regióne zostávajú aj tento týždeň zatvorené. Trnava sa rozhodla otvoriť zariadenia pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry, Hlohovec neotvára ani tie, v Piešťanoch sú otvorené aj jasle. Percento pozitívne testovaných z víkendového skríningu vo všetkých mestách mierne kleslo. Informovali o tom hovorcovia jednotlivých samospráv.

"S rozhodnutím neotvoriť MŠ, ZŠ ani kapacity pre kritickú infraštruktúru súhlasili všetky riaditeľky škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, situácia v okrese je naďalej vážna," uviedla hovorkyňa Hlohovca Zuzana Hrinková Siebenstichová. Vo víkendovom testovaní v meste otestovali 6476 ľudí, 62 bolo pozitívnych, čo predstavuje 0,96 percenta. V predchádzajúcom testovaní za účasti 7530 ľudí bolo pozitívnych 1,31 percenta.

V Piešťanoch je v MŠ, školských kluboch detí (ŠKD) a v zariadení starostlivosti o deti do troch rokov veku dieťaťa umiestnených podľa hovorkyne Drahomíry Moretovej okolo 110 detí. Počas dvoch uplynulých víkendových dní sa dalo v meste spolu otestovať na ochorenie COVID-19 3800 osôb, miera pozitivity bola 1,29 percenta. Predchádzajúci víkend sa testovalo 4671 osôb a miera pozitivity je 1,43 percenta.

V Trnave podľa hovorkyne Veroniky Majtánovej nahlásili rodičia do MŠ 356 detí, ktoré budú v 16 zariadeniach rozdelené medzi 33 skupín. ŠKD je k dispozícii vo všetkých deviatich základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trnava. Navštevovať ho bude 102 žiakov rozdelených na 22 skupín. Víkendové výsledky testovania boli v Trnave na úrovni 0,72 percenta pri účasti 21.516 záujemcov a 154 pozitívnych výsledkoch. Týždeň predtým bolo v krajskom meste 234 pozitívnych osôb, vykonali 23.327 antigénových testov, miera pozitivity bola 1,00 percenta.

Viac o téme: ŠkolyTrnavaKoronavírusPozitivita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu