Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Europoslankyňa Nicholsonová odchádza z SaS!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Kauza nevyužitej miliardy z eurofondov, na ktorú upozornila pred pár dňami europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová a jej kolegyňa poslankyňa NR SR Janka Bittó Cigániková, má politickú dohru. Europoslankyňa prostredníctvom sociálnej siete len pred pár minútami oznámila, že odchádza zo strany Sloboda a Solidarita (SaS).

„Kauza, ktorú som rozpútala, spôsobila strane problémy a prehĺbila napätie vo vládnej koalícii. Nezvládla som formu tlačovej konferencie, a preto vyznela ako frontálny útok na Veroniku Remišovú, čo mi je ľúto. Ako politik viem, že forma je často dôležitejšia ako obsah,“ kajá sa na sociálnej sieti Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Podľa nej je ťažké byť predsedníčkou európskeho výboru a mať prístup k informáciám o nízkej štátnej pomoci a o deravých schémach, ktorými sa prepadávajú tisíce ľudí, živnostníkov a malých podnikateľov a „zároveň vedieť o fatálnej chybe nevyužitej miliardy a byť ticho len preto, lebo som súčasťou koalície“. 

Europoslankyňa Nicholsonová odchádza z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Slovensko podľa jej slov potrebuje tú miliardu tu a teraz. „Poukázať na tú chybu bolo dôležité nie pre lynč Veroniky Remišovej, ale pre vládu, ktorá takéto chyby už nemôže opakovať, ak chce zmysluplne využiť 20 miliárd eur, ktoré k nám z EÚ o chvíľu prídu,“ upozornila europoslankyňa.

Dôvod, prečo veci neriešila ešte pred tlačovkou s vicepremiérkou Remišovou vysvetľuje tým, že informáciu o nevyužitej miliarde sa dozvedela „až po funuse, keď sa s tým nedalo nič robiť. A po druhé, žiaľ, v tejto koalícii sú nie vždy vzťahy nastavené na efektívnu spoluprácu a ústretovú komunikáciu“. Hoci definitívne odchádza zo strany SaS, ktorá je súčasťou koalície, chce naďalej spolupracovať s vládou a dávať konkrétne návrhy na zlepšenie zlej situácie na Slovensku predovšetkým v sociálnej oblasti.

Viac o téme: SaSVeronika RemišováLucia Ďuriš Nicholsonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu