Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Podvodník z Trnavy (23) doplatil na svoje triky s telefónmi: Spravil začiatočnícku chybu

Zo zločinu podvodu v 28 prípadoch je obvinený 23-ročný Trnavčan, ktorý operoval v Trnave i v rámci západného Slovenska. Zobraziť galériu (2)
Zo zločinu podvodu v 28 prípadoch je obvinený 23-ročný Trnavčan, ktorý operoval v Trnave i v rámci západného Slovenska. (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

TRNAVA - Zo zločinu podvodu v 28 prípadoch je obvinený 23-ročný Trnavčan, ktorý operoval v Trnave i v rámci západného Slovenska. Cez internetový bazár vyhľadával ponuky na predaj telefónov a tabletov, o ktoré javil záujem, predávajúci sa však peňazí nikdy nedočkali. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

"Predávajúcim sľuboval ihneď peniaze a navyše, ak bola osoba ochotná priniesť mobil až k nemu pred byt, vyplatenú sumu ponúkol ešte zvýšiť. Scenár odovzdania bol napokon taký, že predávajúci sa s ním nikdy nestretol, dôvody uviedol rôzne, napríklad aj ochorenie COVID-19," uviedla hovorkyňa. Zariadenia tak nechali predávajúci predo dvermi a čakali na peniaze. Hoci im došla správa a fotografia, že peniaze boli poslané, nikdy im neprišli.

Zo zločinu podvodu v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Ihneď po zverejnení pátrania podvodníka viacerí poškodení Trnavčania stotožnili. "K zverejnenému pátraniu sa formou komentárov na sociálnej sieti vyjadroval dokonca samotný hľadaný muž. Policajtom sa vysmieval a miestami vulgárne nadával. Veril, že k zadržaniu jeho osoby nedôjde. To sa však zmenilo v priebehu pár hodín. Policajti muža zadržali a po výsluchu ho vyšetrovateľka obvinila. K podvodom sa priznal. Škody sa šplhajú na viac ako desaťtisíce eur," dodala Linkešová. Vzhľadom na rozsah prípadu a osobu páchateľa spracovala vyšetrovateľka návrh, aby bol muž stíhaný väzobne. Za zločin podvodu mu môže hroziť strata slobody na tri až desať rokov. 

Viac o téme: PodvodníkPolícia TelefónyObvinenie Trnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu