Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Stavebný robotník zahynul pri čistení dopravného pása

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Päťdesiatpäťročný pracovník zahynul dnes ráno asi o 07.30 hod. v stavebnej firme na výrobu betónových zmesí v Liptovskom Hrádku. Smrteľné zranenia mu spôsobil idúci dopravný pás automatizovanej linky. Muž sa z doteraz nezistených dôvodov pohyboval v jeho blízkosti, pravdepodobne ho čistil.

"Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie voči neznámej osobe vo veci prečinu usmrtenia, za ktorý hrozí páchateľovi odňatie slobody až na tri roky," povedal pre TASR zástupca riaditeľa Okresného riaditeľstva PZ v Liptovskom Mikuláši Ondrej Budiak. Dodal, že bližšie okolnosti smrti uvedeného pracovníka určí súdna pitva. Vyšetrovateľ bude skúmať okrem iného či neboli porušené aj predpisy o bezpečnosti práce.

V priebehu troch dní je to už štvrtý pracovný úraz v slovenských firmách, z toho druhý smrteľný. Na bratislavskej stavbe polyfunkčného objektu Tri veže na Bajkalskej ulici sa stali v pondelok dva úrazy. Živnostníka Pavla Mikušíka (32) z Jasenice (okr. Považská Bystrica) vo výške 50 m privalila železná konštrukcia. A po šiestich hodinách do šachty spadol robotník Ondrej Goda (53) z Badína (okr. Banská Bystrica).

V utorok zomrel po ťažkom pracovnom úraze pracovník obsluhy hydraulického lisu v rannej smene v podniku Matador Automotive Vráble.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu