Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Stavba Tri veže: Pavla privalilo železo, Ondrej spadol do šachty!

Tri veže sa stávajú nebezpečných staveniskom. Zobraziť galériu (4)
Tri veže sa stávajú nebezpečných staveniskom. (Zdroj: Život)

NOVÉ MESTO - Nebezpečná stavba. Po necelých dvoch mesiacoch sa na stavenisku polyfunkčného objektu Tri veže na Bajkalskej ulici stali ďalšie dva úrazy. Živnostníka Pavla Mikušíka (32) z Jasenice (okr. Považská Bystrica) vo výške 50 m privalila železná konštrukcia. A po šiestich hodinách do šachty spadol robotník Ondrej Goda (53) z Badína (okr. Banská Bystrica).

Prvé nešťastie sa odohralo včera ráno na vrchole strednej z troch veží, druhé o druhej popoludní v krajnej veži. Počas rána žeriav dvíhal železné konštrukcie, keď sa uvoľnili popruhy a náklad sa vyšmykol. "Pamätám si len, že na mňa padlo železo. Mal som šťastie," vyslovil ťažko zranený živnostník Pavol Mikušík (32), ktorý na stavbe pracoval. Privaleného a podchladeného ho našli kolegovia až po hodine. O šesť hodín Ondrej Goda (53) spadol vo výťahovej šachte zo siedmeho poschodia na štvrté - letel šesť metrov.

"Ráno sme kvôli prekážke nemohli použiť hasičskú plošinu a raneného sme transportovali stavebným žeriavom a s horolezeckou technikou," uviedol Radovan Jánoš, veliteľ lezeckej skupiny bratislavských hasičov. Pri nešťastí si Pavol Mikušík poranil hrudník a chrbticu. Podobne je na tom aj zranený Ondrej Goda. "Obaja majú vážne poranenia hrudníka. V prvom prípade má pacient poškodené driekové stavce a druhý utrpel viacero zlomenín v oblasti panvy," uviedla Rút Geržová, hovorkyňa fakultných nemocníc v Bratislave. Spoločnosť, ktorá Tri veže stavia, sa k nešťastiam odmietla vyjadriť. Na stavenisku však boli prerušené práce. Úrazmi sa zaoberá inšpektorát práce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu