Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS V karanténe je policajný prezident aj minister vnútra!

Policajný prezident Peter Kovařík Zobraziť galériu (2)
Policajný prezident Peter Kovařík (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA – Policajný prezident Peter Kovařík išiel do povinnej karantény. Na parlamentnom výbore sa stretol s osobou, ktorá mala pozitívny test. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. V karanténe je aj minister vnútra Roman Mikulec, ktorý sa na zasadnutí taktiež zúčastnil. Potvrdila to hovorkyňa Ministerstva vnútra SR Barbara Túrosová.

Ako dodala Bárdyová, s pozitívne testovanou osobou sa mal policajný prezident stretnúť na parlamentnom brannobezpečnostnom výbore. Kovařík mal mať vo štvrtok vyhlásenie k aktuálnym témam v Policajnom zbore.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Do funkcie prezidenta Policajného zboru Petra Kovaříka vymenovali len nedávno. Minister vnútra Roman Mikulec tak urobil uplynulý štvrtok večer. 

Kovaříka odporučila na vymenovanie výberová komisia aj Výbor Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť. Dosiaľ pôsobil vo funkcii dočasne, miesto sa uvoľnilo po odstúpení Milana Lučanského.

Milan Lučanský sa obesil v cele na teplákovú bundu. Okolnosti jeho smrti sú však stále predmetom vyšetrovania, zriadená bola aj špeciálna komisia.
Zobraziť galériu (2)
Milan Lučanský sa obesil v cele na teplákovú bundu. Okolnosti jeho smrti sú však stále predmetom vyšetrovania, zriadená bola aj špeciálna komisia.  (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

O post policajného prezidenta sa uchádzal aj Štefan Hamran, ktorý je veliteľom útvaru osobitného určenia Prezídia PZ. Pred komisiou uspel, parlamentný výbor ho však nepodporil. Funkčné obdobie prezidenta PZ je štyri roky. Tá istá osoba môže byť vymenovaná do funkcie policajného prezidenta najviac na dve funkčné obdobia.

Viac o téme: KaranténaPolicajný prezidentPeter KovaříkKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu