Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Kontrola v domove sociálnych služieb LUX: Vyčítajú im novoročný prípitok

Hlavná sestra Mária Gallová s klientkou neziskovky Kristínou Danyiovou (24) Zobraziť galériu (4)
Hlavná sestra Mária Gallová s klientkou neziskovky Kristínou Danyiovou (24) (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Domov sociálnych služieb LUX v Košiciach prevetrala kontrola z Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ). Kontrola vedeniu vyčítala novoročné šampanské pre zamestnancov, drahé letenky či taxíky. Vedenie tvrdí, že kontrola bola nekompetentná.

Toto zariadenie funguje v priestoroch Košického samosprávneho kraja. Pôvodne to bol Domov sociálnych služieb na Opatovskej ulici, ktorý sa ešte v roku 2005 transformoval na neziskovku LUX. Kontrola si posvietila nielen na dotácie od štátu, ale na celé účtovníctvo. „Vyčítajú nám napríklad, že na konci roka sme kúpili pre 100 zamestnancov 7 fliaš šampanského na novoročný prípitok. Šampanské nebolo kúpené z dotácií, ale z vlastných zdrojov,“ tvrdí riaditeľ neziskovky LUX Ladislav Ósz.

Zariadenie sa stará o 210 klientov, medzi ktorými sú i deti zverené do výchovy. „Sme najväčším zariadením svojho druhu na Slovensku, čo najlepšie sa staráme nielen o našich klientov, ale aj o zamestnancov. Naším nadriadeným orgánom je správna rada, ktorá je spokojná nielen s nadštandardnou výškou platov zamestnancov, ale aj s hospodárením a vedením neziskovky,“ dodáva riaditeľ.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu