Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kolíková podala návrh na dočasné pozastavenie výkonu funkcie sudkyne Evy Kyselovej

Mária Kolíková
Mária Kolíková (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí) podala návrh na dočasné pozastavenie výkonu funkcie sudkyne Krajského súdu (KS) v Žiline Evy Kyselovej. Informoval o tom hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla.

Hovorca doplnil, že dôvodom návrhu je vznesené obvinenie prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry za zločin prijímania úplatku spolupáchateľstvom a pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa, pričom ide o úmyselné trestné činy. "Preto ministerka spravodlivosti navrhuje, aby disciplinárny senát vydal rozhodnutie, ktorým JUDr. Eve K. dočasne pozastaví výkon funkcie sudcu, a to až do právoplatného skončenia trestného stíhania," spresnil.

Sudkyňa je momentálne stíhaná väzobne. Dôvodom je obava z ovplyvňovania svedkov, teda kolúzna väzba. Rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu nie je právoplatné. Obvinená proti nemu podala sťažnosť a sťažnosť podal aj prokurátor kvôli neakceptovaniu preventívnej väzby. Rozhodne o nich Najvyšší súd SR. Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala Evu Kyselovú 20. januára na pracovisku KS v Žiline. V rámci policajnej akcie bola v mieste bydliska zadržaná aj emeritná sudkyňa toho istého súdu Mária Urbanová

Viac o téme: SudkyňaFunkciaMária KolíkováEva Kyselová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu