Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ministerstvo obrany vyčlenilo na projekty mimovládnych organizácií 320-tisíc eur

Minister obrany Jaroslav Naď
Minister obrany Jaroslav Naď (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany (MO) SR plánuje v tomto roku prerozdeliť na projekty mimovládnych organizácií 320.000 eur. O dotáciu môžu požiadať najneskôr do 31. marca 2021. Informovala o tom hovorkyňa rezortu Martina Kovaľ Kakaščíková.

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) v porovnaní s minulými rokmi navýšil poskytovanú sumu. "Verím, že o žiadateľov nebude núdza a vďaka prerozdeleniu týchto finančných prostriedkov prispejeme k napĺňaniu jedného z našich cieľov – vzbudzovaniu záujmu a zvyšovanie informovanosti o témach, ktorými každodenne žije náš rezort,“ uviedol. Doplnil, že o dotáciu sa môžu uchádzať občianske združenia, nadácie, neinvestičné fondy a neziskové organizácie zaslaním písomnej žiadosti.

Rezort obrany plánuje podporiť projekty zamerané na vzdelávacie aktivity, branno-športové, kultúrne, spoločenské a športové podujatia, ktoré podporujú výchovu občanov SR k vlastenectvu, informovanie verejnosti o NATO a Európskej únii, prípravu občanov na obranu SR a prezentáciu Ozbrojených síl SR. "Rovnako môže byť zámerom projektov aj podpora kultúrnych, duchovných a sociálnych potrieb profesionálnych vojakov, vojakov v zálohe a vojnových veteránov či podpora vrcholového a výkonnostného športu a starostlivosť o športové talenty," priblížila hovorkyňa.

Mimovládne organizácie sa môžu uchádzať o dotáciu tiež s projektmi, ktoré budú nápomocné pri procese personálneho doplňovania Ozbrojených síl SR, ochrane a rozvoji historického a kultúrneho dedičstva so zameraním na vojenské dejiny. Dotáciu je možné poskytnúť aj na úhradu nákladov, ktoré súvisia s účasťou na aktivitách organizovaných medzinárodnými organizáciami odborne zameranými na ozbrojené sily vrátane členského príspevku. Pre lepšie nasmerovanie žiadateľov o poskytnutie dotácie stanovil rezort obrany 15 nezáväzných prioritných oblastí. Podrobné informácie sú zverejnené na webovom sídle MO SR.

Viac o téme: ProjektObranaMinisterstvoOrganizácie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu