Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Mesto Spišská Nová Ves darovalo seniorom respirátory

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Mesto Spišská Nová Ves zabezpečilo 10.000 kusov respirátorov FFP2 pre seniorov nad 60 rokov s trvalým pobytom v Spišskej Novej Vsi. Informovala o tom pracovníčka pre styk s médiami Edita Gondová s tým, že v týchto dňoch ich roznáša 30 dobrovoľníkov.

„Mesto kúpilo 7000 kusov respirátorov v celkovej hodnote 4980 eur. Zvyšné kusy zabezpečil primátor mesta Pavol Bečarik,“ uviedla vedúca sociálneho oddelenia mestského úradu Júlia Jančurová. Radnica začala s náhodným rozdávaním respirátorov už od 23. januára na odberových miestach v rámci celoplošného skríningu a venovala ho starším občanom. Od 25. januára ďalšie kusy roznáša 30 mladých dobrovoľníkov cielene do schránok.

„V meste Spišská Nová Ves evidujeme 9000 ľudí vo veku nad 60 rokov. Tí si v priebehu tohto týždňa nájdu vo svojej schránke respirátor. Ďalších 400 kusov sme poskytli tunajšiemu domovu dôchodcov. Takýmto spôsobom chceme chrániť najohrozenejšiu skupinu našich obyvateľov. Odporúčame ho preto použiť na miestach, kde nie je možné vyhnúť sa kontaktu s inými ľuďmi, napríklad v čakárni u lekára alebo na pošte,“ ozrejmil primátor mesta Pavol Bečarik.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Zvyšné respirátory plánuje samospráva distribuovať pre občianske združenia, neziskové organizácie a tretí sektor pôsobiaci v Spišskej Novej Vsi. „V prípade, ak si niektorý občan nenašiel respirátor pre nevyhovujúcu schránku, prosíme, aby kontaktoval vedúcu sociálneho oddelenia mestského úradu Júliu Jančurovú na telefónnom čísle 053/41 52 112,“ uzavrela Gondová.

Viac o téme: PandémiaDôchodcovia Spišská Nová VesKoronavírusRespirátory
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu