Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Viac než 3200 zamestnancov stredných škôl dostane balíček respirátorov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BANSKÁ BYSTRICA - Všetkých 3207 zamestnancov stredných škôl, ktorých zriaďovateľom je Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), dostanú balíček piatich respirátorov FFP2, čím chce kraj zvýšiť ich ochranu pred novým koronavírusom a uľahčiť im fyzický návrat do škôl. Vo štvrtok o tom informovala Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie Úradu BBSK v Banskej Bystrici s tým, že respirátory KN95 (FFP2) pre nich kraj uvoľní z vlastných zásob.

"S ohľadom na novú, agresívnejšiu mutáciu nového koronavírusu, ktorú zaznamenali odborníci už aj na Slovensku, sme sa rozhodli posilniť ochranu zamestnancov našich škôl. Chceme, aby boli pripravení a vybavení dostatočnými ochrannými prostriedkami, keď vláda rozhodne o otvorení škôl," zdôraznil predseda BBSK Ján Lunter.

Balíček respirátorov bez výdychového ventilu dostanú nielen učitelia, ale i všetci nepedagogickí zamestnanci škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK. "Zvýšenú ochranu sa nám v spolupráci so spoločnosťou Gevorkyan podarilo zabezpečiť i pre šoférov autobusov prímestskej dopravy. Vodiči SAD Lučenec a SAD Zvolen dostali špeciálne certifikované ochranné masky, určené na viacnásobné použitie," dodal Lunter.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Podľa Štepánekovej osobné ochranné prostriedky kraj pravidelne distribuuje aj do zariadení sociálnych služieb či ambulantným lekárom. S karanténnymi balíčkami v čase krízy pomohol tiež súkromným zriaďovateľom. Za minulý rok vynaložil BBSK na boj s koronakrízou okolo 700.000 eur.

Viac o téme: ŠkolyPandémiaBBSKKoronavírusRespirátory
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu