Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Odberné miesta sú kľúčové, pokiaľ nebude zaočkovaných dostatok ľudí, hovorí prezidentka

Zaočkovať sa dala prezidentka Zuzana Čaputová
Zaočkovať sa dala prezidentka Zuzana Čaputová (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová považuje mobilné odberné miesta v boji proti pandémii nového koronavírusu za kľúčové, pokiaľ nebude zaočkované dostatočné množstvo ľudí. Podľa nej na ne preto treba v blízkej dobe upriamiť pozornosť. Uviedla to na sociálnej sieti po tom, čo v piatok navštívila odberné miesto Bratislava-Lamač, aby vyjadrila podporu ľuďom, podieľajúcim sa na zabezpečovaní celoplošného testovania.

"Pokiaľ nebude zaočkované dostatočné množstvo ľudí, bude testovanie súčasťou našich životov. Preto kľúčovú úlohu v boji s pandémiou budú aj naďalej zohrávať mobilné odberové miesta, kam sa môže prísť otestovať každý vtedy, keď to naozaj potrebuje," napísala hlava štátu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

O príprave testovania v Bratislave hovorila s primátorom Matúšom Vallom, starostom Lamača Lukášom Baňackým a starostom Devínskej Novej Vsi Dáriusom Krajčírom. "Viaceré odberové miesta otvorili už včera, ďalšie sa otvorili dnes a takmer 290 ich bude otvorených počas víkendu. Sú pripravení otvoriť aj ďalšie, ak by sa cez víkend nestihlo otestovať dosť ľudí," informovala.

Dodala, že v Bratislave by k existujúcim devätnástim mobilným odberným miestam onedlho malo pribudnúť ďalších asi tridsať, čo považuje od primátora Bratislavy za dobrú správu. Prezidentka zároveň ocenila prístup samospráv, rovnako poďakovala dobrovoľníkom a zdravotníkom.

Viac o téme: PandémiaPrezidentkaSlovenskoKoronavírusZuzana ČaputováOdberné miesta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu