Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Materským školám sme pomohli sumou viac ako 58,7 milióna eur, tvrdí minister práce Krajniak

Milan Krajniak Zobraziť galériu (2)
Milan Krajniak (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Na pomoc udržaniu zamestnanosti v materských školách poskytlo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR a Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR viac ako 58,7 milióna eur. Počas stredajšieho rokovania vlády o tom informoval šéf rezortu práce Milan Krajniak (Sme rodina).

"Pomohli sme 2698 materským školám, a tým sme pomohli zachrániť približne 24.000 pracovných miest," priblížil Krajniak. Podľa neho ide o veľkú pomoc pre samosprávy, pretože sú zriaďovateľmi materských škôl. "My sme takto prispeli do ich rozpočtov, aby mohli udržať materské školy a aby sme vykryli prípadne straty, ktoré v rozpočtoch samospráv sú," uviedol minister práce.

Materským školám sme pomohli
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Cieľom takzvanej "prvej pomoci" bolo udržať pracovné miesta a preplatiť mzdy učiteľov a zamestnancov v materských školách v nepriaznivej situácii spôsobenej pandémiou ochorenia COVID-19. K 13. januáru je podľa Krajniaka vyplatených takmer 90 percent materských škôl. Ako dodal, pomoc sa poskytovala do výšky 1100 eur na jedného zamestnanca materskej školy. 

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) uviedol, že toto nie je jediná podpora, na ktorej spolupracuje rezort školstva s ministerstvom práce. Podobne sa budú podporovať aj zamestnanci v základných umeleckých školách. "Podpora začne fungovať od marca a podporíme 6000 pracovných miest v základných umeleckých školách, bude to viac ako 700 škôl a suma sa bude pohybovať vo výške viac ako 20 miliónov eur," dodal Gröhling.

Viac o téme: PomocZamestnanosťMinister práceMaterské školyUdržanieŠkôlkyMilan Krajniak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu