Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Z poslancov hnutia OĽaNO sa prednostne očkovať nebude nikto

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Z poslancov Národnej rady (NR) SR za hnutie OĽANO sa prednostne nebude očkovať nikto. Informovalo o tom tlačové oddelenie OĽANO.

"Ponuku predsedu NR SR Borisa Kollára na očkovanie organizované NR SR nevyužijú ani poslanci z klubu OĽANO nad 65 rokov či poslanci s chronickým ochorením," uviedlo hnutie. V diskusnej relácii TA3 V politike informoval predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) o tom, že vyzval poslancov, ktorí sa mali hromadne zaočkovať, na to, aby možnosť využili len tí, ktorí sú v rizikovom veku, prípadne trpia chronickým ochorením alebo sú onkologickí pacienti. Podľa počtov, ktoré Kollár dostal od poslaneckých klubov, sa malo z OĽANO očkovať 30 poslancov, zo Smeru sedem, z Hlasu dvaja, zo strany Za ľudí traja a z SaS ôsmi, naopak, ani jeden sa neprihlásil spomedzi poslancov ĽSNS a Sme rodina.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Kancelária Národnej rady SR informovala, že pri prieskume záujmu   o očkovanie medzi poslancami sa kladne vyjadrilo 30 poslancov z hnutia OĽANO. "Prednostné očkovanie na úkor ostatnej kritickej infraštruktúry však odmietajú a neplánujú sa na ňom zúčastniť. V tejto chvíli evidujeme nulovú účasť na plánovanom očkovaní poslancov za OĽANO," uviedla Michaela Jurcová z komunikačného odboru Kancelárie Národnej rady SR.

Prieskum záujmu zrealizovala Kancelária NR SR na základe oslovenia Ministerstvom zdravotníctva SR o počty poslancov, ktorí majú záujem sa zaočkovať ako súčasť kritickej infraštruktúry štátu.

Kollár upozornil, že poslanci nebudú zaočkovaní prednostne, ale budú zaradení len do náhradného zoznamu prijímateľov, ktorí dostanú vakcínu operatívne, ak sa nevyužijú rozmrazené dávky pre prioritne určené skupiny osôb podľa očkovacieho plánu.

Viac o téme: PoslanciOčkovanieOĽaNOKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu