Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Na víkendové testovanie zamestnancov sme pripravení, tvrdí Banská Bystrica

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA - Mesto Banská Bystrica je na dobrovoľné komunitné, cielené testovanie na ochorenie COVID-19, ktoré sa uskutoční počas víkendu 16. a 17. januára od 8.00 do 18.00 hod., pripravené. Zúčastniť sa na ňom môžu všetci zamestnanci podnikov a firiem, ktorí nemôžu vykonávať svoju prácu z domu. Majú k dispozícii 12 odberových miest, prevažne na základných školách.

"Pre veľký záujem o komunitné testovanie sme museli navýšiť kapacitu zo 7200 termínov na 9700, pričom do dnešného rána je prihlásených 6100 ľudí. Ďalšie odberné tímy sme doplnili na základných školách Sitnianska, Pieninská, Spojová, Moskovská, Trieda SNP a Radvanská," informoval v piatok na sociálnej sieti banskobystrický primátor Ján Nosko.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Mesto pod Urpínom v spolupráci s Okresným úradom Banská Bystrica organizuje cez víkend dobrovoľné komunitné testovanie ľudí, ktorí majú trvalý pobyt alebo miesto výkonu práce v okrese Banská Bystrica.

Mesto zároveň rozšírilo možnosť dať sa otestovať aj živnostníkom (SZČO), ktorí sa riadne zaregistrujú na portáli https://www.banskabystrica.sk/testovanie a na príslušnom odbernom mieste sa preukážu živnostenským oprávnením. Všetky dôležité informácie k víkendovému dobrovoľnému testovaniu nájdu záujemcovia na www.banskabystrica.sk

Viac o téme: TestovaniePandémiaSlovenskoBanská BystricaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu