Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS SKU podporuje Gröhlinga v presadzovaní skoršieho očkovania učiteľov nad 50 rokov

Branislav Gröhling
Branislav Gröhling (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Slovenská komora učiteľov (SKU) podporuje ministra školstva Branislava Gröhlinga (SaS) v úsilí presadiť, aby sa učitelia nad 50 rokov očkovali už v druhej vlne. Rovnako podporuje prioritné očkovanie zamestnancov materských škôl, školských klubov, na prvom stupni špeciálnych škôl a v špeciálnych výchovných zariadeniach. Informovala o tom viceprezidentka komory Soňa Puterková.

"Slovenská komora učiteľov vníma celospoločenskú potrebu vytvoriť čo najskôr podmienky na prezenčný spôsob výchovy a vzdelávania. Pri tejto forme práce však dochádza k dlhodobému kontaktu zamestnancov škôl a školských zariadení s veľkým počtom detí a žiakov, čo predstavuje vysoké riziko nákazy. Opakované testovanie v školách v akejkoľvek podobe považujeme za náročný, nákladný a nedostačujúci spôsob prevencie," uviedla Puterková.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Zdôraznila, že rešpektujú potrebu prednostného očkovania zdravotníkov a dôchodcov, ktorí sú najohrozenejšou skupinou obyvateľstva. "Zároveň je však potrebné myslieť aj na obavy zamestnancov škôl a školských zariadení," dodala s tým, že aj preto podporujú ministra v snahe presadiť prednostné očkovanie týchto zamestnancov nad 50 rokov veku už v druhej vlne očkovania.

Gröhling začiatkom roka avizoval, že chce, aby sa učitelia nad 50 rokov očkovali už v druhej vlne, a že o tom diskutujú s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (OĽANO). Dodal, že pracujú na tom, aby mohli byť čím skôr zaočkovaní zamestnanci v školstve.

Špecifické komunity s vysokým rizikom šírenia ochorenia COVID-19, napríklad učitelia, marginalizované rómske komunity, ľudia bez domova alebo azylanti, by mali byť zaočkované počas tretej fázy. Vyplýva to z národnej stratégie očkovania proti ochoreniu COVID-19.

Viac o téme: ŠkolstvoOčkovanieSlovenskoSaSSlovenská komora učiteľovBranislav Gröhling
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu