Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Mestá menia cestovné poriadky: Zmeny v MHD budú v Košiciach aj Banskej Bystrici

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: imhd.zoznam.sk)

KOŠICE - Košická mestská hromadná doprava (MHD) s výnimkou niektorých liniek bude od pondelka (11. 1.) premávať ako cez víkendy. Dôvodom je súčasný nepriaznivý vývoj epidemiologickej situácie a vládou prijaté opatrenie obmedzujúce pohyb osôb. Informovala o tom hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Vladimíra Petrušová.

Od 11. januára bude premávka MHD v Košiciach až do odvolania zabezpečená v režime „voľné dni“. To znamená podľa cestovných poriadkov platných cez soboty, nedele a štátne sviatky. „Výnimkou budú niektoré linky, ktoré budú mať najmä v špičke špeciálne upravené cestovné poriadky,“ uviedla hovorkyňa. Ako ďalej priblížila, výnimkou sú linky R, RA a 23, ktoré zabezpečia rozvoz na všetky pracovné zmeny v spoločnostiach v priemyselnom parku pri letisku a v podniku U. S. Steel podľa cestovných poriadkov platných v režime „pracovné dni“.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Linka R4 naďalej premáva v režime „pracovné dni – školské prázdniny“ a nevykonáva študentské spoje. Linka 23 premáva mimo rozvozu zamestnancov na pracovné zmeny (6.00, 14.00, 18.00 a 22.00 h) v režime „voľné dni“. Na linke 25 sú zachované posilové spoje pre výrobnú spoločnosť. Linka 24 oproti cestovnému poriadku v režime „voľné dni“ vykoná navyše spoj o 13.40 h zo Staničného námestia a o 14.16 h zo Spaľovne.

Ďalšími výnimkami sú podľa slov hovorkyne linky 18 a 55, ktoré budú premávať v režime „pracovné dni – školské prázdniny“. Linka 30 bude fungovať v režime „pracovné dni“ a linky 51 a 56 zase v špeciálnom režime podľa novovydaných cestovných poriadkov. Petrušová ozrejmila, že nočné linky N1 – N7 premávajú naďalej v obmedzenom režime, ktorý je v platnosti od 19. decembra 2020. Školské spoje, rovnako ako aj objednávky pre školy, nebudú ani naďalej vykonávané.

„Kompletné cestovné poriadky všetkých liniek sú k dispozícii na stránke www.dpmk.sk/cp. V prípade potreby je cestujúcim k dispozícii nonstop infolinka DPMK na telefónnom čísle 055 6407 407,“ dodala hovorkyňa. Dopravný podnik mesta Košice vyzýva cestujúcich na dodržiavanie zvýšenej hygieny rúk aj prostredníctvom dezinfekčných prístrojov vo vozidlách MHD a na riadenie sa ďalšími nariadeniami vlády a regionálneho úradu verejného zdravotníctva.

MHD v Banskej Bystrici pôjdu do odvolania v prázdninovom režime

Mestská hromadná doprava (MHD) v Banskej Bystrici bude od pondelka 11. januára až do odvolania premávať v prázdninovom režime. Spoje označené na zastávkových cestovných poriadkoch písmenom "c" teda nepôjdu. Dôvodom je predĺženie uzatvorenia škôl. Informuje o tom portál imhd.sk Banská Bystrica.

"MHD bude premávať podľa cestovných poriadkov platných pre pracovný deň - školské prázdniny. Linky, ktoré nemajú osobitný režim počas prázdnin, pôjdu podľa bežných poriadkov platných pre pracovný deň," uvádza portál.

Viac o téme: PandémiaKošiceBanská BystricaMHDKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu