Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Primátorka Púchova verí, že sa ukáže aktuálna situácia v okrese

Počas víkendu čaká Púchovčanov a obyvateľov ďalších deviatich obcí okresu celoplošné antigénové testovanie na nový koronavírus.
Počas víkendu čaká Púchovčanov a obyvateľov ďalších deviatich obcí okresu celoplošné antigénové testovanie na nový koronavírus. (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

PÚCHOV – O regionálne plošné testovanie v Púchove je zatiaľ záujem, obyvatelia prichádzajú priebežne a na odberových miestach sa netvoria rady. Primátorka Púchova Katarína Heneková verí, že testovanie ukáže, aká je aktuálna epidemiologická situácia v okrese. Súvisí to aj s očakávaným otváraním škôl a škôlok. Doterajší priebeh testovania zhodnotila ako veľmi dobrý.

Primátorka Púchova uviedla, že situácia v meste sa od začiatku decembra, keď boli počty nakazených mimoriadne kritické, pomaličky zlepšuje. "Určite je to aj zásluhou toho, že sa nám podarilo zriadiť tri mobilné odberové miesta. Teraz sa situácia zasa asi trošku zmení, pretože sa po Vianociach opäť otvorili závody a pomaly sa majú začať spúšťať škôlky a základné školy. Potrebujeme sa na to pripraviť a zistiť, aká je situácia teraz," skonštatovala.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Na otázku, či samospráva plánuje ďalšie kolá testovania, Heneková povedala, že všetko záleží od toho, ako dopadne aktuálne testovanie. Následne chce púchovská radnica po vzore Trenčína urobiť aj testovanie pozitívnych PCR testami. Tie mestu daroval vedec Pavol Čekan. Výsledky budú podľa Henekovej vedieť zrejme až koncom budúceho týždňa.

Pre okres Púchov, ktorý má zhruba 44.000 obyvateľov, sa na aktuálne regionálne testovanie podarilo zabezpečiť 30.000 antigénových testov. Okrem mesta Púchov sa doň zapája aj ďalších deväť obcí okresu, vytvorených je dokopy 26 odberových miest.

"Prosím všetkých obyvateľov regiónu, aby sa prišli otestovať. Je to zadarmo a dobrovoľné. Každý môže teraz, pred spustením škôl a škôlok, využiť túto možnosť a zistiť svoj zdravotný stav. Aby sme sa mohli čo najskôr vrátiť do normálu," dodala primátorka.

Viac o téme: SituáciaTestovaniePrimátorkaZáujemPúchovKoronavírusKatarína Heneková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu