Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Ústredný krízový štáb bude môcť zasadať aj na diaľku, rozhodla o tom vláda

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Ústredný krízový štáb bude môcť uskutočniť svoje zasadnutia aj na diaľku s využitím prostriedkov informačnej a komunikačnej technológie. Vyplýva to z návrhu na zmenu a doplnenie štatútu ústredného krízového štábu, ktorý vo štvrtok schválila na svojom online rokovaní vláda. 

Dôvodom tejto zmeny je reakcia na aktuálnu epidemiologickú situáciu, ktorá má za následok obmedzenie fyzického kontaktu osôb. Ďalšou zmenou v štatúte ústredného krízového štábu je spresnenie textu ustanovenia týkajúceho sa členstva v ňom s ohľadom na novovzniknuté Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

To sa transformovalo z Úradu podpredsedu vlády Slovenskej republiky pre investície a informatizáciu s účinnosťou od 1. júla 2020. Štatút ústredného krízového štábu bol schválený uznesením vlády SR 27. marca 2019. Z materiálu vyplýva, že navrhované doplnenie bolo vopred konzultované s členmi ústredného krízového štábu.

Na pomoc zdravotníkom vyčlenila vláda do 1000 vojakov denne

Na zabezpečenie potrebnej zdravotníckej a sanitárnej podpory zdravotníckym zariadeniam bude denne k dispozícii do 1000 príslušníkov Ozbrojených síl (OS) SR. Vláda schválila personálnu pomoc armády zdravotníkom na nevyhnutne dlhý čas, opatrenie predbežne platí do konca júna 2021.

"Nepriaznivý vývoj krízovej situácie súvisiacej so šírením ochorenia COVID-19 na území SR si vyžaduje ďalšie zapojenie príslušníkov OS SR na podporu v oblasti zdravotníctva," vysvetlili predkladatelia návrhu.

Vojaci majú podľa schváleného uznesenia vykonávať potrebnú zdravotnícku a sanitárnu podporu pod dohľadom odborne zdatného zdravotníckeho personálu a po zaškolení v príslušnom zdravotníckom zariadení. Konkrétne podrobnosti realizácie vládneho uznesenia (miesto, čas, počet vojakov, ich materiálno-technické vybavenie) dohodnú ministerstvá zdravotníctva a obrany.

Viac o téme: PomocVládaVojaciOnlinePandémiaZdravotníciZasadnutieKrízový štábRokovanie Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu